Ροή Ειδήσεων

Παρουσία του υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη η επίσημη έναρξη του Ειδικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

po-baxevanakis-mesΧοροστατούντος, του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάτελέστηκε σήμερα ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας του νεοσύστατου Ειδικού Γυμνασίου Μεσολογγίου που λειτουργεί στο 2ο γυμνάσιο Μεσολογγίου.

Από αριστερά: ο υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, ο ΓΓ Διά Βίου Μάθησης Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Μπαλαμπάνης και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου υπουργείου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, επίσης παρέστησαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Μπαλαμπάνης, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Καρβέλης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Μεσολογγίου, Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας, Κώστας Καρακώστας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Χρήστος Καζαντζής, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Κούστας, πρόεδρος των δασκάλων Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, Δημήτρης Τσάμης, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, Γιάννης Χατζής, η διευθύντρια του ΚΠΕ Μεσολογγίου, Όλγα Γιανακογεώργου, ο σχολικός σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, Αθανάσιος Ρισβάς, η σχολική σύμβουλος Χρυσούλα Σπυρέλλη, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και φυσικά ως οικοδεσπότες ο διευθυντές του 2ου και του ειδικού γυμνασίου Παναγιώτης Ζαβιτσανάκης και Αθανάσιος Πατρόπουλος.

Κατά την ξενάγησή του στο Ειδικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ο Δ. Μπαξεβανάκης ενημερώθηκε για τη δωρεά φωτοτυπικού μηχανήματος στο σχολείο, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργάνωσε η κυρία Μαρία Σκαρμούτσου στο κατάστημά της «Avant Garde”
Η ίδρυση και λειτουργία στο Μεσολόγγι, Ειδικού Γυμνασίου αποτελούσε ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Οινιάδες, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι), μέρους της περιοχής Ξηρομέρου (Αστακός, Καραϊσκάκη) αλλά και όλης της Ναυπακτίας.

Με τη λειτουργία του,  οι μαθητές των περιοχών αυτών που φοιτούσαν σε άλλες μονάδες Ειδικής Αγωγής και αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Αιτ/νίας και όχι μόνο, έχουν την δυνατότητα φοίτησης στο σχολείο και ήδη στους τέσσερις μήνες της λειτουργίας του έχει αναπτυχθεί μια αξιόλογη δραστηριότητα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και των προγραμμάτων της ειδικής αγωγής.

messolonghinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close