ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Παράταξη Κασόλα: Καταψηφίστηκε η διοίκηση και η οικονομική κατάσταση του δήμου Θέρμου

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου, πραγματοποιήθηκε η Ειδική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου έτσι όπως ορίζεται από τον Κανονισμό Δήμων & Κοινοτήτων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2017 σ’ ότι αφορά: Τη διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου Θέρμου, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κασόλα, τόσο ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός καταψηφίστηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους με ψήφους 11 κατά και 10 υπερ. «Και τούτο γιατί παρόλο που ο Δήμαρχος είχε στη διάθεσή του χρήματα και προσωπικό δεν κατόρθωσε να κάνει έργα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.


Δείτε την αναλυτικά:

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming. Αυτό έγινε για πρώτη φορά σε απολογισμό. Το είχαμε ζητήσει και στο Δ.Σ. στις 16/07/2018 τονίζοντας πως μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα όπως επικαλούνταν οι διοικούντες τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Συνδυασμών, ο κ. Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου, ο πρώην Δήμαρχος Πορφύρης Θεόδωρος καθώς και πολίτες.

Σχεδόν απ’ όλες τις τοποθετήσεις καταδείχθηκε η έλλειψη έργων ανάπτυξης στον Δήμο παρόλο που υπήρχαν πόροι (χρήματα και προσωπικό). Ότι υπήρχαν πόροι και δεν μπόρεσαν να τους απορροφήσουν, αναφέρθηκε και στον απολογισμό που έκανε ο συνδυασμός του κ. Κωνσταντάρα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης επακολούθησε η ψηφοφορία για τον απολογισμό των πεπραγμένων στη Διοίκηση και την οικονομική κατάσταση του δήμου για το 2017.

Ψηφοφορία για την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε, όπως είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο άλλη μια έλλειψη, που είναι βασική, γιατί οι προοδευμένοι δήμοι έχουν επιχειρησιακό σχέδιο, όπως ορίζει η νομοθεσία και ετήσιο πρόγραμμα, που είναι η εξειδίκευση αυτού.

Τόσο ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός καταψηφίστηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους με ψήφους: 11 ΚΑΤΑ + 10 ΥΠΕΡ. Και τούτο γιατί παρόλο που ο Δήμαρχος είχε στη διάθεσή του χρήματα και προσωπικό δεν κατόρθωσε να κάνει έργα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος Πορφύρης Θεόδωρος, όταν προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις δημοτικού Συμβούλου του Συνδυασμού του κ. Κωνσταντάρα αλλά και από το ίδιο, πήρε το λόγο, υπερασπίστηκε το έργο της θητείας του και καταλόγισε στο νυν δήμαρχο ανεπάρκεια έργου.

Τέλος, όταν ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου ανέβηκε στο βήμα να τοποθετηθεί και να κάνει ερωτήσεις, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαραγιάννης Κων/νος δεν τον άφησε να ολοκληρώσει επικαλούμενος την υπέρβαση του χρόνου ομιλίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα παραπάνω και τις αναλυτικές τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την συνεδρίαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button