ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Παράταξη Κατσιφάρα: “Το έργο της Εκτροπής του Αχελώου επιφέρει τεράστια οικολογική και πολιτισμική καταστροφή”

Η παράταξη “Δικαίωμα στην Πρόοδο” του Απόστολου Κατσιφάρα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της εκτροπής του Αχελώου και για την αυριανή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην παρακάτω ανακοίνωση, μεταξύ άλλων τονίζονται πως ” τα έργα της Εκτροπής του Αχελώου όχι μόνο δεν αποτελούν επένδυση, αλλά αντιθέτως αποτελούν κατασπατάληση των εθνικών πόρων” ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται ερωτηματικά “γιατί στην εν λόγω σύσκεψη δεν εκλήθη κανένας φορέας από την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε διά του τύπου, για την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 16/1/2020 , με θέμα προς συζήτηση την Εκτροπή του Αχελώου, όταν τόσο το Συμβούλιο Επικρατείας όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με τις αποφάσεις τους, έχουν θέσει ουσιαστικά ”ΤΕΡΜΑ” στα έργα για την Εκτροπή του Αχελώου ποταμού.

Επίσης είναι απορίας άξιον, γιατί στην εν λόγω σύσκεψη δεν εκλήθη κανένας φορέας από την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα. Δεν τους αφορά, δεν μας αφορά;;;;

Είναι γνωστό , ότι τα έργα της Εκτροπής του Αχελώου όχι μόνο δεν αποτελούν επένδυση, αλλά αντιθέτως αποτελούν κατασπατάληση των εθνικών πόρων, αφού δεν είναι «επιλέξιμα» από κανένα χρηματοδοτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα παραβιάζουν την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Εκτρέποντας τον Αχελώο, συνυπογράφουμε στην καταστροφή σημαντικών οικοσυστημάτων της Βόρειας Πίνδου και τη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση των προστατευόμενων υγροτόπων των εκβολών του Αχελώου και των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού.

Είναι προφανές πως το Φαραωνικής έμπνευσης έργο της Εκτροπής του Αχελώου επιφέρει τεράστια οικολογική και πολιτισμική καταστροφή στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και δη της Αιτωλοακαρνανίας και όλοι οι φορείς ΕΝΩΜΕΝΟΙ ( Αυτοδιοικητικοί , Περιβαλλοντικοί ,Θεσμικοί) θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ να προασπιζόμαστε σθεναρά τα αποτελέσματα των αγώνων που δόθηκαν επί σειρά ετών στο παρελθόν, για το οριστικό σταμάτημα των έργων της Εκτροπής, που στερούνται οποιασδήποτε Νομικής, Επιστημονικής, Περιβαλλοντικής, Πολιτικής, Λαϊκής και Ηθικής νομιμοποίησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση, να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, τους Πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και τους τοπικούς Θεσμούς και να σταματήσει ΑΜΕΣΑ κάθε πρωτοβουλία.
Ο Επικεφαλής
Απόστολος Κατσιφάρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button