Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Την Παρασκευή στην Πάτρα η Συνάντηση των Π.Σ.Ε.Κ. όλης της χώρας

Πανελλήνια συνάντηση των Περιφερειακών Συμβουλίων Έρευνας και Καινοτομίας (Π.Σ.Ε.Κ.) διοργανώνει στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κωνσταντίνου Φωτάκη και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Ματρώνας Κυπριανίδου. Στις εργασίες θα συμμετέχει και ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Marc Lemaitre.

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Έρευνα και η Καινοτομία αποτελούν βασικούς πυλώνες στο νέο παραγωγικό, βιώσιμο μοντέλο που διαμορφώνουμε. Η Έρευνα και η Καινοτομία ανατροφοδοτούν την επιχειρηματικότητα με καινούργιες ιδέες και συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, θυμίζοντας ότι η σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας για τη Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, ενώ η μετέπειτα νομοθέτηση του οργάνου αποτέλεσε δικαίωση της πολιτικής της.


Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 32) στην Πάτρα με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και παρεμβάσεις από τον κ. Φωτάκη και την κ. Κυπριανίδου, ενώ χαιρετισμό θ’ απευθύνει και ο κ. Lemaitre. Συντονιστής θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Στο δεύτερο μέρος της Συνάντησης, (12.30-13.30) με συντονιστή τον Δρ. Βασίλειο Μπουργανό, Διευθυντή ΙΤΕ/ΕΧΜΗ και Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδος θα γίνουν εισηγήσεις από τους Δρ. Αστέρη Χατζηπαραδείση, Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Προγραμματισμού της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας με θέμα «Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης, σχεδιασμός, υλοποίηση, επόμενες ενέργειες» και από τον Δρ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, αναπληρωτή Πρυτάνεως Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδος με θέμα «Π.Σ.Ε.Κ.: Λειτουργία και εμπειρίες».

Τέλος, στο τρίτο μέρος της Συνάντησης, το απόγευμα της Παρασκευής (14.30-18.00), με συντονιστή τον κ. Χατζηπαραδείση, θα γίνουν τοποθετήσεις εκπροσώπων των Περιφερειακών Συμβουλίων Έρευνας και Καινοτομίας και συζήτηση γύρω από τα θέματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας των Συμβουλίων.

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button