ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου

Για ποιο λόγο- Αποφασίστηκε αποχή

Σε προειδοποιητική αποχή προχωρά από σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Διαμαρτύρεται για τη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος σύμφωνα με όσα τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση «νομοθετεί ερήμην του δικηγορικού σώματος για θέματα που αφορούν στο δικηγορικό σώμα, πρώτον, χωρίς καμία διαβούλευση, δεύτερον, εις βάρος του δικηγορικού σώματος και της δικαιοσύνης και τρίτον, εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με την εκάστοτε επικαιρότητα».


Ο Σύλλογος αποφάσισε πενθήμερη αποχή σε από όλες τις δίκες (πολιτικές, διοικητικές, ποινικές), στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο ως ενάγων – αιτών – προσφεύγων ή προς υποστήριξη της κατηγορίας και δεκαήμερη αποχή από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, οι οποίες αφορούν σε  κατηγορουμένους για το αδίκημα του άρθρ. 187 ΠΚ σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Αναλυτικά:

«Συνήλθε εκτάκτως σήμερα την 4-4-2022 και ώρα 12:00 μμ το Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και, αφού έλαβε υπόψιν την από 2-4-2022 απόφαση της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, απεφάσισε:

Α) Προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικ. Συλλόγου Αγρινίου, πέντε (5) εργασίμων ημερών, αρχομένη από 5-4-2022 μέχρι και 11-4-2022, από όλες τις δίκες (πολιτικές, διοικητικές, ποινικές), στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο ως ενάγων – αιτών – προσφεύγων ή προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Β) Προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικ. Συλλόγου Αγρινίου, αρχομένη από 5-4-2022 μέχρι και 15-4-2022, από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, οι οποίες αφορούν σε  κατηγορουμένους για το αδίκημα του άρθρ. 187 ΠΚ σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος. Εξαιρούνται οι υποθέσεις που έχουν συμπληρώσει εξαετία (όταν αφορούν πλημμέλημα) ή δεκαπενταετία (όταν αφορούν κακούργημα) και δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, καθώς και όσες αφορούν σε κρατουμένους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 14 μήνες προσωρινής κρατήσεως. 

Γ) Και καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, διότι νομοθετεί ερήμην του δικηγορικού σώματος για θέματα που αφορούν στο δικηγορικό σώμα, πρώτον, χωρίς καμία διαβούλευση, δεύτερον, εις βάρος του δικηγορικού σώματος και της δικαιοσύνης και τρίτον, εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με την εκάστοτε επικαιρότητα. Ο Υπουργός πρόκειται να εισαγάγει προς ψήφιση  νομοσχέδιο που αφορά στον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, διά του οποίου θα ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, θέματα, όπως η αρμοδιότητα κατάργησης Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων, Διοικητικών Πρωτοδικείων κλπ., προκειμένου να υλοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τον νέο δικαστικό  χάρτη της χώρας, ο σχεδιασμός του οποίου ανετέθη στην Παγκόσμια Τράπεζα.

 Για όλους τους ανωτέρω λόγους, το Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου ζητά την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ.                     Η Γεν. Γραμματέας του Δ. Σ.

Δ. Νικάκης                                               Π. Καρακώστα

 

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

  1. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟΠΟ…Υ.Γ.: ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ “ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΧΗ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ; ΑΝ ΕΙΔΑ ΚΑΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ (ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ), ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΛΑΜΗΣ…

  2. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Ν.Δ. ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΕΩΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ… ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ; ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ…

    1. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Το να ψηφίζεις ένα πολιτικό κόμμα και να δέχεσαι άκριτα εσφαλμένες αποφάσεις, αυτό συνιστά ψυχολογική διαταραχή. Το “αποφασίζω και διατάσσω” είναι ίδιον απολυταρχικών καθεστώτων και πέρασε ανεπιστρεπτί ελπίζω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button