Δυτική Ελλάδα

Παραιτήσεις μελών Δ.Σ. Λαογραφικού Μεσολογγίου

epi-laografiko-mouseioΜε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Πολιτιστικού- Λαογραφικού  Συλλόγου Μεσολογγίου αναφέρει την παραίτηση μελών του Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προς:   Όλα τα Μέλη του Συλλόγου μας                                                                               

Αγαπητά  μέλη  του Συλλόγου,

Στην τελευταία πράξη του Δ.Σ. υπ΄ αρίθ. 21/ 22-4-2014, πριν  από  την Τακτική Γεν. Συνέλευση – Εκλογοαπολογιστική της 24 Μαΐου 2014– αποφασίστηκε να έρθει στην Γεν. Συνέλευση μεταξύ των άλλων θεμάτων, ( Διοικητικός,  Οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. για τη διετία που πέρασε…)                                                   και το θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απώλεια της πρωτότυπης απόφασης του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη μετά από τις εξελίξεις που προέκυψαν στις τελευταίες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου».

Για την πλήρη ενημέρωσή σας θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στα όσα έχουν γίνει μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών. Βέβαια, αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας. Αυτή η δική μας πρόθεση και πρόταση.  Εντέχνως όμως δημιουργήθηκε κλήμα έντασης από φίλα  προσκείμενους   στον κ. Παπαδόπουλο, και από τον ίδιο, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»,  έγιναν πρωταγωνιστές σκηνών που δεν συνάδουν με το ύφος και το ήθος του Συλλόγου μας και ημών προσωπικά.

Σας γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι με απόφαση του Δ.Σ. υπ΄αριθ. 2/10-1-1999. Είχε εξουσιοδοτηθεί ο κ. Παπαδόπουλος  Κων/νος, ως Πρόεδρος τότε του Συλλόγου, να τοποθετήσει το χειρόγραφο κι ένα δαχτυλίδι για φύλαξη σε θυρίδα της Αλφα Πίστεως. Η θυρίδα αυτή έκλεισε στις 13-5-2004, έγγραφο 17-4-2014 ALPHA BANK, από τον κ. Παπαδόπουλο Κων/νο, με την ιδιότητα πάλι του Προέδρου, χωρίς όμως απόφαση και ενημέρωση του τότε Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο κ. Παπαδόπουλος  παρέδωσε την Προεδρία του Συλλόγου τον Απρίλιο του 2010 στον κ. Σιάσο Χρήστο. Το δαχτυλίδι, το οποίο απεδείχθη ότι δεν ήταν χρυσό, παραδόθηκε στις 8-8-2013 στον κ. Σιάσο. Όσον αφορά το χειρόγραφο, παρά τις επίμονες εκκλήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ο κ. Παπαδόπουλος  απέφευγε να δώσει εξηγήσεις, προφασιζόμενος ότι δε θυμάται τίποτε σχετικό!

Το θέμα αυτό απασχόλησε το Δ.Σ. τις τελευταίες του συνεδριάσεις, όπως φαίνεται στις Πράξεις 20/29-3-2014 κ.τ.λ.  Το Δ.Σ. αποφάσισε να στείλει στις 10-1-2014 Εξώδικη Διαμαρτυρία-Πρόσκληση-Δήλωση με Δικαστικό Επιμελητή στον κ. Παπαδόπουλο όπου του ζητούσε να παραδώσει στο Δ.Σ. τριπλότυπα εισπράξεων, βιβλία κ.τ.λ. έγγραφα, καθώς και την χειρόγραφη πρωτότυπη απόφαση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Πρόκειται για  πολύτιμο απόκτημα – κειμήλιο του Λαογραφικού μας Μουσείου, σημαντικής ιστορικής σημασίας, μοναδικό μονόφυλλο χειρόγραφο της Προσωρινής Διοίκησης της Ελλάδος, έτους 1823, και αναφέρεται στην  Πολιορκία του Μεσολογγίου, δωρεά του κ. Προδρόμου Εμφιετζόγλου Προέδρου της Μηχανικής Α.Ε.

Εμβόλιμα και χωρίς την άδεια του προεδρεύοντος και με έντονη φωνή, ο γιός του κ. Παπαδόπουλου Γεώργιος, άρχισε να κατηγορεί τον Πρόεδρο λέγοντας ότι το ταμείο το έφθασε στις 20.000 Ευρώ, πράγμα που δεν είναι αληθές. Αυτό προκάλεσε άσχημη εικόνα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και η ένταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να υπάρξει αδυναμία στη  συνέχιση της ενημέρωσης στο πρώτο θέμα. Από μέλη του Συλλόγου κατατέθηκαν δύο προτάσεις, η μία να πάει το θέμα στην δικαιοσύνη και η άλλη το επόμενο Δ.Σ. να κάμει Γ.Σ. και να παρθεί τότε η απόφαση. Επικράτησε εκ νέου σύγχυση μεταξύ των μελών και μέλη προσκείμενα στον κ. Παπαδόπουλο επέμειναν στην δεύτερη πρόταση, επίσης τα ίδια μέλη θέλησαν να γίνει ο οικονομικός απολογισμός  να ψηφήσουν και να φύγουν.

Το λόγο έλαβε ο ταμίας κ. Αντωνόπουλος ο οποίος ανέλυσε τα έσοδα και τα έξοδα της διετίας αναφέροντας  ποσά  τιμολογίων και αποδείξεων το δε υπόλοιπο ποσό του ταμείου σήμερα είναι 28.443,06 ευρώ. Αποτέλεσμα όλων αυτών  ήταν αδύνατη η κατάθεση του Διοικητικού απολογισμού και η συνέχιση των άλλων θεμάτων. Επίσης δεν δόθηκε η δυνατότητα να γίνει ενημέρωση για το θέμα  της πυρκαγιάς (5 Ιουνίου 2013) στο κτίριο και για την  προσπάθεια  για ανεύρεση νέου κτιρίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρέδωσε αιτήσεις παρευρισκόμενων προκειμένου να μπουν  στο ψηφοδέλτιο και να σταλεί για τύπωση. Μέσα από το ψηφοδέλτιο εκ των υστέρων διαπιστώθηκε  ότι κάποιοι υποψήφιοι για το Δ.Σ. δεν ήταν μέλη του Συλλόγου και δεν τηρούσαν τις καταστατικές προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιοι, άρθρο 4. Ως επίσης δεν τηρήθηκε το μητρώο μελών,  με αποτέλεσμα να ψηφίσουν άτομα που ουδέποτε ήταν μέλη του Συλλόγου μας.

Τα ερωτήματα που τίθενται:

  1. Γιατί ο κ. Παπαδόπουλος έκλεισε τη θυρίδα χωρίς απόφαση του τότε Δ.Σ. ?
  2. Γιατί δεν ενημέρωσε, από το 2004 έως το 2013, ποτέ τα Δ. Σ. του Συλλόγου?
  3. Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι το χειρόγραφο το πήγε κάποια στιγμή στο Λαογραφικό Μουσείο ενώ γνώριζε την αξία του και ότι εκεί δεν θα ήταν ασφαλές?
  4. Πως, ενώ στο Δ.Σ. έλεγε ότι δε θυμάται τίποτε σχετικά με το χειρόγραφο, ξαφνικά στις εκλογές θυμήθηκε (?) ότι το είχε πάει στο Μουσείο κάποτε και το «κρέμασε»?
  5. 5.      Γιατί σήμερα ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι το χειρόγραφο αυτό είναι ευτελές και δεν έχει καμιά αξία?
  6. Είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε να χειριστεί το θέμα το «ελεγχόμενο» από τον κ. Παπαδόπουλο  τωρινό Δ.Σ.?

Με την παρούσα παραίτηση – αναφορά – καταγγελία, τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. δεν επιθυμούμε για όλους τους παραπάνω λόγους να μετάσχουμε σε ένα «κατευθυνόμενο» Δ.Σ. που θα βάλει τέλος και θα παραπέμψει στις καλένδες την υπόθεση του χειρογράφου αυτού, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε νόμιμο τρόπο, όπως εξ άλλου ζητήθηκε από παλαιά   μέλη του Δ.Σ. και του Συλλόγου μας στη Γεν.  Συνέλευση και  οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα για να λάμψη η αλήθεια.

                                                                                   Ι. Π. Μεσολογγίου  2 Ιουνίου 2014

Τα απερχόμενα-παραιτούμενα μέλη:

Χρήστος Σιάσος,       Θεόδωρος Μυλωνάς,       Κων/νος Αντωνόπουλος,

 

Κων/νος  Τσαμαδιάς,      Γεωργία Κότσαρη,      Θεόδωρος Κουφός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button