sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια: Ιδιαίτερα ανήσυχοι και οι γονείς του 1ου Γυμνασίου

Καταγγέλλουν ανομία, καταστροφές, χρήση ουσιών στους αύλειους χώρους-"ο κόμπος στο χτένι" λέει ο Σύλλογος Γονέων

Αυτές τις ημέρες «είδαν» το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου σχετικά με τους βανδαλισμούς σε αίθουσα του σχολείου.

Σε συνεχεία αυτών, o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παπαστρατείου 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, που συστεγάζεται με το 5ο Δημοτικό, καταγγέλλει τα εξής:

«Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών-τριών του Παπαστρατείου 1ου Γυμνασίου Αγρινίου θέλουμε να ενημερώσουμε και να κοινοποιήσουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους αύλειους χώρους του Γυμνασίου.

1)Ο αύλειος χώρος (έμπροσθεν του κτιρίου), κατακλύζεται καθημερινά από τις 2.00 μ.μ. από ερασιτεχνικές ομάδες, παρέες ατόμων μικρών και μεγαλυτέρων, που είτε αθλούνται (εχει χαρακτηριστεί αθλητικός χώρος), είτε πίνουν τον καφέ ή το ποτό τους. Πάνω από 300-400 άτομα την ημέρα μπαίνουν στο σχολείο,το οποίο είναι εκτεθειμένο από κάθε άποψη. Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ατόμων δεν σέβεται το χώρο αυτό. Πετούν σκουπίδια, σπάνε μπουκάλια, όταν δε αρχίζει να σουρουπώνει, τότε παραβατικά εξωσχολικά άτομα γράφουν συνθήματα, κάνουν φθορές, καταστρέφουν πόρτες, παράθυρα, ότι βρεθεί στο δρόμο τους.

2)Όταν πέσει το σκοτάδι τα πράγματα αγριεύουν. Το μπροστινό και κυρίως το πιο απομονωμένο πίσω προαύλειο με τις πίσω αίθουσες γίνεται στέκι εξωσχολικών παραβατικών ατόμων, που δρουν νύχτα. Σπάζουν κλειδαριές, κεραμίδια, βανδαλί ζουν, γράφουν και λερώνουν το χώρο και τις αίθουσες.
Υπάρχουν πολλαπλές καταγγελίες για χρήση ουσιών, άλλωστε το διαπίστωσε και η Αστυνομία, που έφτασε πριν λίγες μέρες στο χώρο.
Το πρωί οι καθαρίστριες και η Διεύθυνση του σχολείου αντικρύζουνε εικόνες, που μόνο σε σχολικό χώρο δεν παραπέμπουν. Αυτό μας λυπεί και μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Η Διεύθυνση του σχολείου επανειλημμένα έχει απευθυνθεί σε κάθε υπεύθυνο φορέα. Εμείς ως Γονείς όμως δεν είδαμε να αλλάζει η κατάσταση, αλλά να χειροτερεύει. Τα παιδιά μας αφέθηκαν στη τύχη τους. Από τύχη δεν έχουμε ακόμα δυσάρεστα γεγονότα και αυτό δεν τιμά κανέναν μας. Ειδικά σε έναν τέτοιο ιστορικό χώρο.

Παρακαλούμε θερμότατα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Δήμο Αγρινίου, τον Εισαγγελέα, την Αστυνομία κλπ, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη φύλαξη του σχολείου μας.

Επειδή «ο κόμπος έφθασε στο χτένι» εμείς ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών είμαστε διατεθειμένοι να αναδείξουμε τα προβλήματα αυτά παντού και με όλους τους τρόπους. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή για τα έργα της, αλλά προέχει ΠΑΝΤΑ η ασφάλεια, η υγεία και η ηρεμία των παιδιών μας.
Κλείνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους αρμόδιους φορείς να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους που μας δόθηκαν στη συνάντησή μας την Πέμπτη στις δέκα (10) Δεκεμβρίου».

2 Σχόλια

  1. Νωρίς το θυμήθηκαν και οι δύο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. 1,5 μήνα είναι η καραντίνα και από την πρώτη μέρα επικρατεί αυτή η χαώδης κατάσταση. Η αστυνομία επισκέπτης και παρατηρητής σε ο, τι και αν γίνεται και οι σύλλογοι αμέτοχοι και επικριτικοί αφού καταστραφεί το σχολικό περιβάλλον.
    Είναι ντροπή για όλους αυτή η κατάντια.

  2. Δυστυχώς και προχθές όπως ενημερωθήκαμε εμείς οι γονείς πάλι κάνανε ζημιές στο δημοτικό σχολείο. Όπως είχε συμβεί και τη προηγούμενη εβδομάδα. Άς αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους.Γιατί στι κάτω -κάτω όλες αυτές τις ζημιές εμείς τα πληρώνουμε στο τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button