Αυτοδιοίκηση

Παπαναστασίου στο Περιφερειακό: Φάνηκε η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων-χρειάζεται άμεση λήψη μέτρων"

skourletis-zevgaraki-11Παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στην έκτακτη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος.

«Απευθύνω έκκληση στην Πολιτεία και ζητώ την  στήριξη του Δήμου Αγρινίου ώστε να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Ο Δήμος μας  υπέστη σοβαρές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σπίτια, υποδομές, καλλιέργειες και επιχειρήσεις χάθηκαν στη λάσπη. Οι κάτοικοι είναι άστεγοι και προσπαθούμε με ότι μέσο διαθέτουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αρχικά ενέκρινε 400.000 ευρώ. Μετά από πιέσεις καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση για καταβολή 650.000 ευρώ. Είναι περιττό να επισημάνω ότι  τα χρήματα αυτά δεν αρκούν ούτε για τα καύσιμα των μηχανημάτων, που δουλεύουν μέρα – νύχτα, προκειμένου  να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τα ρέματα και τους δρόμους. Οι συνέπειες της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων τα προηγούμενα χρόνια φάνηκε τώρα και,  αν δεν γίνει άμεση λήψη μέτρων,δυστυχώς τα προβλήματα θα επαναληφθούν».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button