ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Γ. Παπαναστασίου για Γεωπονική Σχολή: «Το Αγρίνιο συγκεντρώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την έδρα»

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η έδρα της Γεωπονικής Σχολής Αιτωλοακαρνανίας θα είναι στο Μεσολόγγι:

Ο δήμαρχος Αγρινίου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Συγκλήτου και τον τρόπο με τον οποίο αυτή διέρρευσε «μέσω ενός κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι».

Ακόμη, επαναλαμβάνει την θέση του δήμου, για επανίδρυση του Πανεπιστημίου δυτικής Ελλάδος και καταγγέλλει μεθοδεύσεις και παρασκήνιο που «θα βρουν απέναντι τους πολίτες του Αγρινίου.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

«Για μια ακόμη φορά ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο ύστερα από διαρροή εξωθεσμικού οργάνου, ενός κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ποιος εξουσιοδότησε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών ν’ αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και γιατί δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση στον Δήμο Αγρινίου.

Ο συγκεκριμένος Υπουργός Παιδείας είχε μόνος του σχεδιάσει τη δομή του πανεπιστημιακού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία χωρίς να λάβει ποτέ υπόψιν του την πρόταση μας για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Δεν είχε όμως ποτέ το θάρρος να το παραδεχτεί και λειτουργώντας καθαρά κομματικά επέλεξε να ικανοποιήσει προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων προσώπων.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, χωρίς να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, προσπέρασε όλες τις δεσμεύσεις προς το Αγρίνιο και αποφάσισε να ικανοποιήσει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες των καθησυχαστικών δηλώσεων των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι υποστήριζαν τη διασφάλιση και στήριξη των τμημάτων του Αγρινίου στο νέο πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.

Όλες οι προσπάθειες και οι ενέργειες μας για θωράκιση της ακαδημαϊκής κοινότητας και ικανοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος με τη δημιουργία μια πραγματικά βιώσιμης Γεωπονικής Σχολής στη Δυτική Ελλάδα, προσέκρουσαν στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης. Επέλεξαν δε, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών για να διαρρεύσουν την απόφασή τους.

Είναι αυτονόητο ότι το Αγρίνιο συγκεντρώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να υποστηρίξει την έδρα μιας σχολής επικεντρωμένης στον πρωτογενή τομέα.

Είναι σαφές για εμάς ότι όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν την μεθόδευση θα βρουν απέναντι τους πολίτες του Αγρινίου και για έναν ακόμη λόγο.

Με αυτές τις πρακτικές προσπαθούν να επαναφέρουν έριδες ανάμεσα στις δύο πόλεις και να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Εμείς, αταλάντευτα και στοχευμένα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι την ευόδωση του δίκαιου αιτήματος για την πόλη μας, την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Ένα Σχόλιο

  1. Δήμαρχε νωρίς πήρες θέση.Δεν το άφηνες για αύριο γιατί μεσημέριασε μέχρι να βγάλεις ανακοίνωση. Εδώ είχε βουίξει ο τόπος από χθες το βράδυ .Αλλά ξέχασα είχαμε ασφαλτοστρώσεις οι οποίες σταματήσανε τι έγινε; Γιατί βγάζατε δελτία τύπου πρωί -πρωί για τους δρόμους .Τώρα τι έγινε μας τελείωσε η πίσσα;
    Πάντα η πόλη και ο νομός πίσω από τις εξελίξεις. Βγάζουμε ανακοινώσεις για να πούμε ότι βγάζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close