Παναιτωλικός: Έδωσαν «μάχη», «έπεσαν» με το κεφάλι ψηλά τα παιδιά της Κ17 (φωτο)

Ήττα στην παράταση από τον Αστέρα

Μία σπουδαία ομάδα, μία σπουδαία προσπάθεια, ένα υπέροχο ταξίδι. Η Κ17 του Παναιτωλικού ηττήθηκε στην παράταση με 1-3 από τον Αστέρα Τρίπολης, μένοντας εκτός συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Τα παιδιά του Χρήστου Ζαπάντη κατέθεσαν ψυχή και έδωσαν όλο τους το «είναι» στο γήπεδο. Ωστόσο «λύγισαν» στο τέλος, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο.


Αποχαιρετούν την διοργάνωση (έφτασαν μία «ανάσα» από το Final 4) με το κεφάλι ψηλά, μένοντας στην ιστορία για την πορεία τους. Έκαναν αυτό που σε επίπεδο υποδομών ο Παναιτωλικός δεν είχε ποτέ κατορθώσει.

Το ματς

Ζεστό πρωινό στο Emileon, με πλήθος κόσμου να έρχεται να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Παρόντες και οι διοικούντες του Παναιτωλικού, μαζί με τον Γιάννη Πετράκη και το επιτελείο του.

Στο 5’ οριζόντιο δοκάρι για τον Αστέρα που είχε νέα καλή στιγμή στο 13’. Στο 24’ ο Παπαζώης έκανε τεράστια επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά. Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Παναιτωλικός στο 29’ άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό γκολ του ο Παυλίδης. Ωστόσο ο Αστέρας ισοφάρισε με κεφάλια έπειτα από κόρνερ στο 42’. Το 1-1 σκορ ημιχρόνου.

Η επανάληψη ξεκίνησε με καλή στιγμή για τον Αστέρα. Συρτό σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι, με τον Παπαζώη να δείχνει καλά αντανακλαστικά σε νέο σουτ στο 51’. Στο 56’ οι Αρκάδες είχαν τεράστια στιγμή με κεφάλια μετά από γύρισμα που πέρασε άουτς. Στο 61’ ο Παναιτωλικός έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο ημίχρονο, καταγράφοντας καλή στιγμή από την δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, με τον κίπερ του Αστέρα σε ετοιμότητα. Νέα καλή στιγμή για τους Αγρινιώτες κατεγράφη με σουτ στο 64’ κι ακόμη μια ένα λεπτό αργότερα. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο.

Ο Παναιτωλικός έχασε σημαντική στιγμή με τον Παυλίδη στο 64’, για να απαντήσει με νέο δοκάρι ο Αστέρας ένα λεπτό μετά. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, με τις προσπάθειες να διαδέχονται η μια την άλλη εκατέρωθεν. Μετά το 75’ ωστόσο οι δυο ομάδες έγιναν προσεκτικότερες. Ένα φάουλ σε καλή θέση για τον Παναιτωλικό στο 84’ δεν απέφερε κάτι. Στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για χέρι εντός περιοχής με τον διαιτητή να λέει «παίζετε». Το 1-1 τελικό σκορ, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Παράταση υπό ανυπόφορη ζέστη

Η ζέστη (καθότι πλέον η ώρα είχε πάει 13:30) καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν το γκολ, με τον Παναιτωλικό να φτάνει πιο κοντά στα τέλη του πρώτου μέρους.

«Λύγισε» στο δεύτερο ημίχρονο

Στο 111’ ο Αστέρας μετά από κόρνερ βρήκε το γκολ, παίρνοντας το προβάδισμα. Ο Παναιτωλικός παρότι προσπάθησε δεν κατόρθωσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 118’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για τον Αστέρα, για το οποίο και οι άνθρωποι του Παναιτωλικού διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα. Με εύστοχη εκτέλεση διαμορφώθηκε το τελικό 1-3.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν και τα παιδιά του Χρήστου Ζαπάντη σε ένα κοντράστ συναισθημάτων, να ξεσπούν σε λυγμούς.

Η ήττα τους αυτή δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την τρομερή τους σεζόν και προσπάθεια. Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια και μόνο.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ (απαγορεύεται η χρήση-αναδημοσίευση των φωτογραφιών χωρίς αναφορά πηγής):

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Super League Κ17 Παναιτωλικός