Παναιτωλικός: Με συγκρατημένη αισιοδοξία

Έχει διανυθεί το 1/3 του πρωταθλήματος  και μπορεί κάποιος να εξάγει μερικά χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά την ομάδα του Παναιτωλικού στο φετινό δύσκολο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αγρινίου  στις 10 πρώτες αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 12 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες.  Ένας απολογισμός που δεν αφήνει ικανοποίηση αλλά ούτε απογοήτευση, ίσως θα έλεγε κανείς  συγκρατημένη αισιοδοξία, η οποία  αιωρείται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Παναιτωλικού.


Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τρεις – τέσσερις βαθμοί περισσότεροι εάν κέρδιζε Λαμία και Αστέρα Τρίπολης. Δυο παιχνίδια που τα έχασε στο τέλος.

Εάν ο Παναιτωλικός είχε αυτούς τους βαθμούς τότε και τα μηνύματα θα ήταν αισιόδοξα αλλά και οι βλέψεις πιο φιλόδοξες.

Το εάν είναι σύνδεσμος υποθετικός από τον οποίο  δεν μπορούν  να εξαχθούν συμπεράσματα, οπότε με βάση τα τωρινά δεδομένα ο Παναιτωλικός έχει 12 βαθμούς στο 1/3 του πρωταθλήματος.

Με  μαθηματικό υπολογισμό ο Παναιτωλικός στην περίπτωση που συγκεντρώσει  12 βαθμούς για κάθε 10 αγωνιστικές, στη λήξη του πρωταθλήματος θα έχει  36 βαθμούς που εκτός απροόπτου δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με το φάσμα του υποβιβασμού.

Οι αριθμοί μπορεί να χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους ειδήμονες του αθλήματος, ωστόσο  αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα σ’ ένα μικρό ποσοστό.

Επί παραδείγματι μετά τη λήξη ενός ματς  βγαίνουν τα στατιστικά: τελικές, φάουλ, κατοχή μπάλας κλπ, ωστόσο αυτά δεν καθορίζουν τον νικητή. Η πεμπτουσία του αθλήματος είναι το γκολ, είναι αυτό που λέμε ότι μια ομάδα έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, αλλά η άλλη ομάδα με μισή ευκαιρία πήρε τη νίκη.

Ο Παναιτωλικός εκτός ότι ήταν άτυχος στα προαναφερόμενα παιχνίδια ή αν θέλετε καλύτερα πλήρωσε τα δικά του λάθη, αγωνίστηκε με πολλές βασικές απουσίες οι οποίες του στέρησαν όχι μόνο να δείξει καλύτερο πρόσωπο, αλλά κυρίως  να χάσει πολύτιμους βαθμούς.

Εκ των πραγμάτων είναι τώρα αναγκασμένος να διεκδικήσει βαθμούς από παιχνίδια με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όπως το ερχόμενο με την ΑΕΚ στο Αγρίνιο, ή σε εκτός έδρας αγώνες με ομάδες του ίδιου βεληνεκούς μ’ αυτόν για να αγγίξει τον στόχο των 36 βαθμών.

Εν κατακλείδι, μετά το πέρας της 20ης αγωνιστικής η βαθμολογική  θέση της ομάδας θα είναι αυτή που θα κρίνει εν πολλοίς  το ποια θα είναι η κατάληξη της στο τέλος του πρωταθλήματος.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: 10η αγωνιστική Παναιτωλικός