Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Παγώνουν» έργα στην Λευκάδα μετά τις διακοπές κυκλοφορίας στον Άγιο Νικόλαο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10/1

Σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία καλούν παρατάξεις της Λευκάδας με αφορμή τις διακοπές κυκλοφορίας στο δρόμο Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα. Στην Λευκάδα ζητούν να μην κλείσει ο δρόμος και η διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 & ώρα 13.00, στο ήδη διανοιγμένο τμήμα του δρόμου.

Η σχετική για την διακοπή κυκλοφορίας προβλέπει το κλείσιμο τμήματος της ε.ο. Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από το 47ο χλμ. έως και το 49ο χλμ., για έξι ώρες καθημερινά 9:30 π.μ.-12:30 π.μ. και 15:30-18:30.


Παράλληλα, στις αντιδράσεις προστέθηκε ένας ακόμη πονοκέφαλος καθώς η Ιόνιος Τεχνική από 9 Ιανουαρίου διακόπτει πλήρως, όπως ανακοίνωσε, δύο μεγάλα έργα της Λευκάδας. Η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει πως η απόφαση αυτή παραβιάζει τους συμβατικούς όρους της ίδιας της εργολαβίας, η οποία προβλέπει ότι οι εργασίες θα πρέπει να εκτελεστούν με την “Απόλυτη δέσμευση του Αναδόχου για εξασφάλιση της αδιάκοπης ροής της κυκλοφορίας σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση”.

 Τα έργα που «παγώνουν»:

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Προϋπολογισμού  2.560.000,00 € και ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.  Προϋπολογισμού: 3.550.000 ,00  €

 Ακόμη δεν πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες του έργου ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Προϋπολογισμού: 6.450.000,00  € στο οποίο είναι ανάδοχοι.

 Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σύμφωνα με την Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, από την  Δευτέρα 9-1-2023 και για δύο μήνες θα υπάρχει καθημερινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,  στην Εθνική οδό Αμφιλοχίας-Λευκάδας, στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα, για τα χρονικά διαστήματα από 9.30 – 12.30 και 15.30 – 18.30, για την εκτέλεση του έργου που εκτελεί η εταιρία  “ΑΚΤΩΡ”.

Η Απόφαση αυτή παραβιάζει τους συμβατικούς όρους της ίδιας της εργολαβίας, η οποία προβλέπει ότι οι εργασίες θα πρέπει να εκτελεστούν με την “Απόλυτη δέσμευση του Αναδόχου για εξασφάλιση της αδιάκοπης ροής της κυκλοφορίας σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση”.

Με την Απόφαση αυτή αποκλείεται ο Νομός Λευκάδας, τις πλέον παραγωγικές ώρες της ημέρας από όλη την Επικράτεια, αποκλείει τις κάθε είδους μεταφορές (προϊόντα, πρώτες ύλες κλπ.), όπως και την μετακίνηση των εργαζομένων.

Είναι ευνόητο ότι η Απόφαση αυτή θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία της Λευκάδας.

Στις 5-1-2023 ανακοινώθηκε ότι απορρίφθηκαν από το Ειρηνοδικείο Βόνιτσας τα Ασφαλιστικά Μέτρα πέντε επιχειρήσεων που είχαν στραφεί εναντίον της Απόφασης, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν έννομο συμφέρον ή όπως λέχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία διότι κανένα θεσμικό όργανο δεν έχει προσβάλλει την Απόφαση.

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι ως εταιρία και για τους ίδιους λόγους που αναφέρονται παραπάνω (αδυναμία μετακίνησης πρώτων υλών και προσωπικού), από 9-1-2023 ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ την εκτέλεση των εργασιών των παρακάτω έργων:

1)  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Προϋπολογισμού  2.560.000,00 €

2) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.  Προϋπολογισμού: 3.550.000 ,00  €

Ακόμη δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε τις εργασίες του έργου ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Προϋπολογισμού: 6.450.000,00  € στο οποίο είμαστε Ανάδοχοι.

Καλούμε έστω και την ύσταση στιγμή τους θεσμικούς φορείς Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμο Λευκάδας, Επιμελητήριο Λευκάδας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσβάλλουν άμεσα δικαστικά την Απόφαση όπως ο νομοθέτης τους δίνει το δικαίωμα για το καλό της Λευκάδας.

Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή μας.

Για την Εταιρία

Γράψας Νικόλαος
Πρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος

ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ}

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button