ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Πάγο» στην επένδυση του Κάστρου βάζει ο δήμος Λευκάδας

Το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που τέλειωσε αργά τα ξημερώματα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καλέσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, που έχει την τυπική αρμοδιότητα και ήταν αυτό που είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό παραχώρησης της επίμαχης έκτασης και του Τουριστικού Περιπτέρου, να ανακαλέσει τις δυο αποφάσεις παραχώρησης που έχει υποβάλει προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ζητάει επίσης να διερευνηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κατά πόσο μπορεί ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος λόγω των παραβιάσεων της διακήρυξης, ενώ σε περίπτωση που φανεί ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο να κινηθεί η διαδικασία από το ΔΛΤ να κηρυχθεί έκπτωτη από τον διαγωνισμό η εταιρεία NOTION, αναφέρει η efsyn.


Συγκεκριμένα, το Δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας καλεί το Λιμενικό Ταμείο, σύμφωνα με το aromalefkadas:

1) να ανακαλέσει τις (10/21-2-2020 και 22/9-3-2021) Πράξεις παραχώρησης λόγω μη τήρησης των όρων της διακήρυξης.

2) να αξιολογήσει αν μετά την παραπάνω ανάκληση έχει νομική ισχύ το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας ή συντρέχει λόγος να κηρυχτεί άγονη.

3) Σε περίπτωση που κριθεί ότι εξακολουθεί να έχει νομική ισχύ το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας να κινήσει σε εφαρμογή των κείμενων διατάξεων τη διαδικασία ώστε να κηρυχθεί η πλειοδότρια εταιρεία έκπτωτη».

Οι δημοτικές παρατάξεις: «Όλοι για τη Λευκάδα» & «Λαϊκή Συσπείρωση», έβγαλαν δική τους πρόταση οι οποία μειοψήφησε συγκεντρώνοντας 9 ψήφους.

Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται ως «μια πρώτη σημαντική νίκη του κινήματος των κατοίκων της Λευκάδας κατά της ιδιωτικοποίησης της περιοχής του Κάστρου, της αγαπημένης βόλτας και ελεύθερης παραλίας των Λευκαδιτών που επρόκειτο να παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία, στο πλαίσιο ανάπτυξης φαραωνικού τουριστικού συγκροτήματος».

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button