Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: Φωταγωγήθηκε μπλε- πορτοκαλί το κτήριο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Δράση του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της ΠΔΕ

Το παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχε στην εκστρατεία της 4ης Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, με βασικό σύνθημα «Είμαι ….. και Θέλω» (I am and I will).

Το σύνθημα εκφράζει τη βούληση για ατομική συμμετοχή του καθενός από εμάς στην καταπολέμηση του καρκίνου και την ανάγκη να ενδυναμώσει ο ρόλος της κοινής δράσης όλων όσων εμπλέκονται στον αντικαρκινικό αγώνα.

Βασικό θέμα της εκστρατείας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Για το σκοπό αυτό φωταγωγήθηκε το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας σε χρώματα μπλε και πορτοκαλί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, από τις 18:00 έως τις 22:00 το βράδυ, βοηθώντας την προώθηση και την προστασία της δημόσιας υγείας.


Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UiCC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η εκστρατεία ενημέρωσης στις 4 Φεβρουαρίου, με κεντρικό σύνθημα «ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ», δίνει έμφαση στην πρόληψη, βασισμένη στην διαπίστωση ότι το 43% των περιπτώσεων καρκίνου , μπορούν να αποφευχθούν σε περιβάλλον χωρίς τσιγάρο, χάρη στη φυσική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή, καθώς και με την αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Επίσης τα επιτεύγματα της Ιατρικής ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν επιτυχώς μεγάλο αριθμό κακοηθειών, με προοπτική την πλήρη αντιμετώπιση της νόσου.

Ο καρκίνος, είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, ιδιαίτερα σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται ετησίως περίπου 40.000 νέα περιστατικά διαφόρων μορφών καρκίνου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου είναι αφιερωμένη κυρίως στην προώθηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο, έτσι ώστε ο καθένας, βασιζόμενος πλέον στη γνώση, να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Με αυτήν την αφορμή, το παράρτημα της Αντικαρκινικής Αιτωλοακαρνανίας, με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΕΑΕ κ. Ευ. Φιλόπουλου και με την πρόθυμη ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπονάνου Χαράλαμπου και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σαλμά Μαρίας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να φωταγωγηθεί, σε χρώμα μπλε- πορτοκαλί, το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου για τέσσερεις ώρες, 18.00-22.00, συμβολίζοντας έτσι τον προσωπικό αγώνα του καθενός από εμάς στη συνεχή φροντίδα της υγείας μας καθώς και την ανάγκη της κοινωνικής συλλογικότητας στην αντιμετώπιση του καρκίνου».

Η σχετική ενημέρωση της Περιφέρειας για τη φωταγώγηση του Διοικητηρίου στο Μεσολόγγι για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αναφέρει:

Για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου το Διοικητήριο της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι φωταγωγήθηκε, την Πέμπτη  4 Φεβρουαρίου, με τα χρώματα της εκστρατείας που είναι το μπλε και το πορτοκαλί.

«Πριν από κάποια χρόνια δεν τολμούσαμε να τον κατονομάσουμε. Σήμερα, μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και να βγούμε νικητές. Χωρίς φόβο, χωρίς διακρίσεις, με όπλα την πρόληψη, την ενημέρωση και την πρόοδο της επιστήμης. Ο καρκίνος αφορά την κοινωνία ολόκληρη και ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί στην αντιμετώπισή του» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.  

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button