ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Π. Τσιχριτζής για Πλατυγιάλι: «Τι είδους διαβούλευση να γίνει σε κείμενο μιας σελίδας;»

«Προσγειωμένο» το Επιμελητήριο σχετικά με το mega project για την μετατροπή του λιμένα σε μαρίνα Mega Yachts

Λήγει στο τέλος της εβδομάδας η διαβούλευση για το έργο της «μετατροπής του Λιμένα ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγιαλίου σε Τουριστικό Λιμένα για Mega Yachts – Ανάπτυξη Εμπορικών Χρήσεων και Παροχή Υπηρεσιών Τουρισμού και Αναψυχής Υψηλών Προδιαγραφών» της εταιρείας ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Η σχετική αίτηση της ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ κατατέθηκε στην Enterprise Greeece στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022. Πρόκειται για ένα κείμενο μιας σελίδας που περιλαμβάνει μια σύνοψη της προτεινόμενης επένδυσης, για την οποία είναι μάλλον αδύνατο να κάνεις το οποιοδήποτε σχόλιο, μέσω της διαβούλευσης. Να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με άλλες αιτήσεις που  έχουν κατατεθεί στην Enterprise Greeece για διάφορες επενδύσεις, οπότε εύκολα διερωτάται κάποιος για το τι είδους διαβούλευση μπορεί να είναι αυτή.


Η Enterprise Greece να θυμίσουμε, είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Για το Πλατυγιάλι, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν είναι αποσαφηνισμένα. Ακόμη περισσότερο για την κυοφορούμενη επένδυση για την οποία κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν, προεξοφλώντας μια θετική έκβαση. Πέραν του δεδομένου: ότι εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ένας «κοιμώμενος γίγαντας», κάπου στη μέση του πουθενά, μιας και ούτε οδική σύνδεση με την Ιόνια δεν διαθέτει.

Ολες αυτές οι επιφυλάξεις, αποκαλύπτονται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο μέσα από το σχόλιο του προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή, που είναι και ο μόνος που μετέχει μέχρι σήμερα στη «διαβούλευση» αυτή.

«Αναρωτιόμαστε,  τι είδους διαβούλευση μπορεί να γίνει σε κείμενο μιας σελίδας; Ελπίζουμε να μην είναι άλλη μία “φούσκα, καθρεφτάκια και χάντρες” για τους ιθαγενείς», έγραψε ο κ. Τσιχριτζής.

Το σχόλιο του Π. Τσιχριτζή, είναι ενδεικτικό του προβληματισμού και των επιφυλάξεων, τουλάχιστον  του επιχειρηματικού-παραγωγικού κόσμου που εκπροσωπεί, για τις μέχρι τώρα εξελίξεις για την πολυπόθητη αξιοποίηση του Πλατυγιαλιού:

tsixritzis platygiali

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button