ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Π. Παπαδόπουλος: «Οι πιστώσεις για την πανδημία δεν είναι κατασπατάληση»

«Σε αλουμινοκατασκευές και φωτεινούς διακόσμους»

«Tο κύριο βάρος της νέας έκτακτης χρηματοδότησης να λάβει η Κοινωφελής του Δήμου Μεσολογγίου, καθότι μόνο αυτή έχει δομές ανοικτές εν μέσω πανδημίας» προτείνει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχίας για το Μέλλον» με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι «οι πιστώσεις για την πανδημία δεν είναι κατασπατάληση σε αλουμινοκατασκευές και φωτεινούς διακόσμους».

Αναλυτικά:

Η νέα έκτακτη χρηματοδότηση  330.000 € του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από το ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση αναγκών της Πανδημίας  Covid-19  και η προτεινόμενη διάθεση μέρους αυτής , δημιουργεί πλείστα – όσα  ερωτηματικά για την υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται.

Με ένα συνολικό ποσό που μέχρι σήμερα ο Δήμος μας λαμβάνει που προσεγγίζει τα 900.000 € , θα έπρεπε να σκεφτούν  πολύ καλύτερα  το δέον γενέσθαι σχετικά με την διάθεσή του.

Εξηγούμαστε: Μέρος αυτής της χρηματοδότησης 25.000 χορηγείται στο Π.Κ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αλλά αυτά διατίθενται απευθείας σύμφωνα με σχετική απόφαση του Προέδρου του Π.Κ. (Αρ. πρωτ. 2907/21-12-2020) για την «διενέργεια προμηθειών και παροχή υπηρεσιών για την προμήθεια Αλουμινοκατασκευής για τα Χριστούγεννα 2020!!

Με ποια λογική άραγε την στιγμή που οι παιδικοί σταθμοί , οι πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές , χρηματοδοτείται το Π.Κ.??

Η πρότασή μας είναι ότι το κύριο βάρος της νέας έκτακτης χρηματοδότησης πρέπει να λάβει η Κοινωφελής , τουλάχιστον 100.000 € , καθότι μόνο αυτή έχει δομές ανοικτές εν μέσω πανδημίας  (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ- ΜΕΑ)

Όσο πρόταση σε δεύτερο επίπεδο ας υπάρξει ιεράρχηση στα παρακάτω:

  • Κάλυψη απώλειας εσόδων από ανταποδοτικά και λοιπά τέλη .
  • Ενίσχυση δομών Υγείας για αναγκαίο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας.
  • Μαζική εκστρατεία υποβολής όλου του πληθυσμού σε τεστ ανίχνευσης του ιού
  • Ενίσχυση Κοινωνικού παντοπωλείου
  • Προμήθεια TABLET για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Λίγη λογική δεν βλάπτει . Βούληση χρειάζεται. Χρήματα υπάρχουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button