ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Π. Παπαδόπουλος: «Άκυρη η απόφαση ορισμού Προέδρου και αντικατάστασης μελών στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς!»

Για άκυρη η απόφαση ορισμού Προέδρου και αντικατάστασης μελών στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς», κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου της «Συμμαχίας για το Μέλλον», Πάνος Παπαδόπουλος.

Η ανακοίνωση:


«Με σχετική απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (44545/30-3-2022 ΑΔΑ: 9ΠΚΙΟΡΙΦ-ΟΛΜ) ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 20/2022 (ΑΔΑ: 66ΦΑΩΡΖ-ΑΞ8) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, που αφορούσε τον ορισμό Προέδρου και αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Μεταξύ των ισχυρών λόγων ακύρωσης ήταν:

 Η μη παραίτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Τέγα, τον οποίο αρχικά είχε προτείνει ο Δήμαρχος και ήθελε να τον αντικαταστήσει.

 Το ότι δεν έγινε φανερή ψηφοφορία, ώστε να παραχθεί διοικητική πράξη.

 Το ότι κατά δέσμια αρμοδιότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εξέδωσε διοικητική πράξη περί αντικατάστασης, η οποία απαιτεί αιτιολογημένη απόφαση με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του.

 Το ότι δεν διενεργήθηκε ψηφοφορία και δεν καταμετρήθηκε το αποτέλεσμα αυτής (αριθμός ψήφων).

Όταν κάποιοι είχαν εκφράσει ενστάσεις επί της διαδικασίας, ορισμένοι θεωρούσαν ότι έχουν το νομικό και διοικητικό αλάθητο. Τώρα, μετά και την παραίτηση της πρώην Προέδρου κας Δρόσου και του Αντιπροέδρου κ. Σπανού, η λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης καθίσταται προβληματική μέχρι νεωτέρας».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button