Αυτοδιοίκηση

Π. Μοσχολιός: Τι θα γίνει με τις κοινωνικές δομές του Δήμου μετά τις 31-10-2016;

po-dimotiko-27-6-1611Σοβαρό πρόβλημα με την ομαλή πορεία των κοινωνικών δομών του δήμου Αγρινίου διαβλέπει ο επικεφαλής της  μ. αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγρινίου Παύλος Μοσχολιος, εξαιτίας των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν με τους εργαζομένους (διαδικασία πρόσληψης) στις δομές αυτές.

Ο πρώην Δήμαρχος καλεί την δημοτική αρχή του Αγρινίου και τον κ. Παπαναστασίου, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί.

Αναλυτικά:

“Διαβάζουμε καθημερινά δελτία τύπου της Δημοτικής Αρχής για τις διάφορες δράσεις των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Βέβαια αυτές τις δομές  εμείς τις σχεδιάσαμε και αγωνισθήκαμε για να τις στήσουμε, προκειμένου να καμαρώνουν οι εκπρόσωποι της σημερινής Δημοτικής Αρχής και γι’ αυτό αγωνιούμε για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Στις 31-10-2016, σύμφωνα με έγγραφο της κας Φωτίου, παύουν να λειτουργούν με το σημερινό καθεστώς και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απολυθούν οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές και οι νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Γνωρίζοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα υπάρξει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, με αποτέλεσμα είτε να υπολειτουργούν, είτε ακόμη και να κλείσουν.

Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος μέχρι τώρα παραμένει απλός παρατηρητής να αντιδράσει και να απαιτήσει απ’ την Κυβέρνηση να υπάρξει παράταση της θητείας των εργαζομένων μέχρι την πρόσληψη των νέων, ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές.

Καλές λοιπόν οι χαρές και τα πανηγύρια, χρειάζονται όμως και ουσιαστικές παρεμβάσεις…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button