Γεγονότα

Ούτε την Πέμπτη μάθημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο-συστάθηκε Επιτροπή από τον δήμο

 epi-sxoleio-aithousaΔεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση σχετικά με την ασφάλεια του ιστορικού κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Αγρινίου, μετά την διαπίστωση ότι εμφάνισε ρηγματώσεις από τον σεισμό της Λευκάδας.

Οι αμφιβολίες μετατρέπονται σε αγωνία όμως, αφού όπως ανακοινώθηκε από την διεύθυνση του σχολείου, μάθημα δεν θα γίνει ούτε την Πέμπτη.

Αναλυτικά ανακοινώθηκε πως  “… την Πέμπτη 18/11/2015  δεν θα γίνουν μαθήματα ούτε στην πρωινή ζώνη, ούτε στο ολοήμερο τμήμα.  Οι μαθητές θα έρθουν σχολείο χωρίς τσάντα. Όλο το σχολείο θα πάει περίπατο στον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου.  Οι μαθητές θα σχολάσουν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμά τους.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr   , τεχνικοί του δήμου Αγρινίου μετέβησαν σήμερα στο σχολείο και ο δήμος Αγρινίου προχώρησε ήδη  στην σύσταση Επιτροπής τεχνικών ώστε να εκδοθεί επίσημο πόρισμα για την στατική επάρκεια του κτιρίου. Στην Επιτροπή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προΐσταται ο δήμαρχος Αγρινίου.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα φαίνεται να είναι επιφανειακό αλλά το θέμα είναι να δοθεί η επίσημη διαβεβαίωση.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δυο ακόμη σχολεία στην Γουριώτισσα και το Αγγελόκαστρο και αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία, μιας και οι εκπαιδευτικοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ρισκάρουν την είσοδο στις αίθουσες, την στιγμή που έχουν διαπιστωθεί έστω και αυτά τα προβλήματα και ενώ η σεισμική έξαρση στην γειτονική Λευκάδα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close