ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Ούτε μια δράση στον δήμο Μεσολογγίου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση»

Κριτική από την μείζονα αντιπολίτευση

Για «ανικανότητα και απραξία» κατηγορεί ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για τα Παιδιά μας» στον δήμο Μεσολογγίου κ. Μιχάλης Μπιλάλης, με αφορμή την απουσία εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης.

Στη σχετική ανακοίνωση ακόμη τονίζεται ότι δεν επιδείχθηκε ούτε η παραμικρή σπουδή και επιμέλεια για την διοργάνωση οποιασδήποτε συμβολικής εκδήλωσης.


Αναλυτικά:

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ίσως την πιο εμβληματική ημερομηνία και κατέχει κορυφαία θέση στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους, ως συνδεόμενη με το ανεπανάληπτο γεγονός της επανάστασης των Ελλήνων.

Προς τούτο και όχι μόνο κάθε χρόνο ο Ελληνισμός σε όλη την υφήλιο, διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής. Ειδικά φέτος καθόσον συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την ξεχωριστή αυτή μέρα, παρά την ιδιαίτερη κατάσταση λόγω των συνθηκών της πανδημίας σε κάθε χώρα του απανταχού Ελληνισμού, σχεδιάστηκαν με την ενδεδειγμένη προς τούτο μέριμνα αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Τόσο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και από το διαδίκτυο παρακολουθήσαμε σωρεία εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης, από την πρωτεύουσα μέχρι και το τελευταίο χωριό. Είναι δεδομένο ότι οι σχετικές δράσεις δεν θα ελάμβαναν χώρα εάν σ αυτές ως προς την διοργάνωση τους δεν συμμετείχαν και πρωτοστατούσαν οι δήμοι της χώρας.

Κύριε Δήμαρχε της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, από την πλευρά μας δεν φιλοδοξούμε να σας διδάξουμε το μάθημα της ιστορίας αν και όπως αποδεικνύεται, με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας, προφανώς το χρειάζεστε.

Ξέρετε ακόμη και σε εμάς φαντάζει ως εντελώς αδιανόητο το γεγονός ότι αυτή τη φορά υπερβήκατε το έσχατο όριο της ανικανότητας και της απραξίας. Περί τούτου πρόκειται κύριε Δήμαρχε, όταν στη πόλη σύμβολο της Ελληνικής επανάστασης, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου η οποία χωρίς την παραμικρή υπερβολή είναι πασίδηλο ότι καθόρισε την πορεία της Ελληνικής επανάστασης και προς τούτο έχει δοξαστεί στα πέρατα της οικουμένης, εσείς “καταφέρατε” να μην επιδείξετε την παραμικρή σπουδή και επιμέλεια για την διοργάνωση οποιασδήποτε συμβολικής εκδήλωσης.

Επειδή είστε απόλυτα προβλέψιμος, ελπίζουμε να μην τολμήσετε να κρυφτείτε πίσω από φτηνές δικαιολογίες επικαλούμενος τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία για την εκ μέρους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκκωφαντική αδυναμία υλοποίησης κάθε σχετικής δράσης, την ίδια στιγμή που αντίστοιχες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια. Δυστυχώς πλέον, μετά και από αυτό το ανδραγάθημα σας δεν είναι δυνατόν να ελπίζουμε ότι έχετε συνειδητοποιήσει το ειδικό βάρος και την ευθύνη που συνιστά ο τίτλος του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Οι Μεσολογγίτες πολλά μπορούν να δικαιολογήσουν και να συγχωρήσουν. Με την ιστορία τους όμως -δικαιωματικά- δεν προέβησαν ποτέ στην παραμικρή έκπτωση και ανοχή.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος η οποία φώτισε το Αρχοντικό Ιωάννη Τρικούπη στο Μεσολόγγι, όπου και η έδρα της, με τα χρώματα της Γαλανόλευκης, τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση!!».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button