Δυτική Ελλάδα

Όταν η νέα υφ. Παιδείας ως μαθήτρια "ενσάρκωσε" την "Αναμπέλλα Μπάυρον" σε θεατρική παράσταση στο Μεσολόγγι

 

« μία θωθποθώψϋρ –αιδεΏαρ Χεώϋπγ ‘φοΐωγ (3-Ν),λετή τγμ οώξολυσΏα τυμ μεΰμ θποθώψΰμ, στο –ώοεδώιξϋ Χίψαώο, –ίλπτγ 1 ΧαώτΏοθ 2018. Χε ποκιτιξϋ ϋώξο εμΰπιομ τοθ –ώοίδώοθ τγρ ΡγλοξώατΏαρ –ώοξϋπγ  –αθκϋποθκοθ ξαι παώοθσΏα τοθ –ώυηθποθώψοΐ  Νκίνγ ‘σΏπώα, οώξΏστγξαμ οι ίνι μίοι θποθώψοΏ: …υήμμγρ Ρώαψασήξγρ, Νμτιπώϋεδώορ τγρ  θβίώμγσγρ, υρ ’ποθώψϋρ œιξομολΏαρ ξαι Νμήπτθνγρ, Ργλότώιορ ¬Ώτσαρ, υρ ’ποθώψϋρ Χεταμαστεθτιξόρ –οκιτιξόρ, ÷ΰτιορ-÷αμοΐώιορ  οθβίκγρ, υρ Νμαπκγώυτόρ ’ποθώψϋρ ≈ημιξόρ Δλθμαρ,Χεώϋπγ ‘φοΐωγ, υρ ’ωθποθώψϋρ –αιδεΏαρ, Ηώεθμαρ ξαι »ώγσξεθλήτυμ, Νηαμήσιορ «κιϋποθκορ, υρ ’ωθποθώψϋρ ≈ώψασΏαρ,  οιμυμιξόρ Νσωήκισγρ ξαι  οιμυμιξόρ Νκκγκεψψΐγρ. ξαι  υμσταμτΏμορ ”τώατόρ, υρ ’ωθποθώψϋρ –οκιτισλοΐ ξαι Νηκγτισλοΐ. Ν–≈-Χ–≈/Ν–≈-Χ–≈/Νκίναμδώορ Χπεκτίρ

Την 1η ημέρα τούτου του μήνα που βαδίζουμε έγινε ο (πρώτος, για φέτος) ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Παρότι αναγορεύτηκε σε «μίνι», η σημασία των προσώπων που αναδείχθηκαν είναι… μάξι.

Σύμφωνα με εκείνα που διαβάζουμε στις ψηφιακές εγκυκλοπαίδειες της εποχής μας, η νεοτάτη, άρτι τοποθετηθείσα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, γεννήθηκε στα Γιάννενα. «Με καταγωγή από το Κεντρικό Ζαγόρι, αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα».

Από τα «τσακάλια» του διαδικτύου, ωστόσο, διέλαθε ότι η υφυπουργός έχει διατελέσει και κάτοικος Μεσολογγίου, όπως και τόσοι άλλοι πολιτικοί που ‘χουν αναλάβει δημόσια αξιώματα.

Για του λόγου το αληθές, ιδού η φωτογραφία της παράστασης του έργου, της Ακακίας Κορδόση «ΜΠΑΫΡΟΝ» στην οποία έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο η Μερόπη Τζούφη.

Είναι από το 1974 και, μέσα στο ονόματα γνωστών μας Μεσολογγιτών, διακρίνουμε και το όνομα της υφυπουργού Παιδείας!

 
Στην παράσταση τον Λ. Βύρωνα «ενσάρκωσε» ο σημερινός γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜ. Σπύρος Σταματάτος. Δεξιά του η κυρία Μερόπη Τζούφη και αριστερά του, η αείμνηστη Νάντια Σκούταρη που «ενσάρκωνε» την Αυγούστα Λη

Ενσάρκωσε, μάλιστα, τη σύζυγο του Λόρδου Βύρωνα, Άννα Ισαβέλλα (Αναμπέλλα) Μίλμπανκ, η οποία του χάρισε και το μοναδικό του (γνήσιο) τέκνο, την Άντα. Για την ιστορία, η κόρη της Αναμπέλλα, Άντα Μπάιρον, έμεινε γνωστή για το έργο που άφησε σχετικά με την Αναλυτική Μηχανή του Μπαμπάτζ. Η συνεισφορά της αυτή θεωρείται σήμερα από τους ιστορικούς ως το πρώτο πρόγραμμα για υπολογιστή.

Εμείς ευχόμαστε να τιμήσει το Μεσολόγγι αλλά και τον… ρόλο της τόσο σημαντικής γυναίκας που ενσάρκωσε.

Α.Α.

messolonghinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button