Δυτική Ελλάδα

Οργισμένη αντίδραση για την εξόντωση αδέσποτων σκύλων με φόλες στη Bόνιτσα

epi-vonitsa-folesΜε αφορμή τα κρούσματα φόλας που λαμβάνουν χώρα μαζικά στη Βόνιτσα και έχουν κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα, η φιλόζωη αναγνώστρια Δήμητρα Σώζου-Κύρκου ανέβασε στο λογαριασμό της στο facebook μία ανακοίνωση γεμάτη οργή και τονίζει: “Που είναι κύριοι η μέριμνα σας για τα αδέσποτα; Γιατί οι μόνες ενέργειες που γίνονται είναι οι θανατώσεις από φόλες που εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι τρέχουμε να πάρουμε και να κάνουμε ενέσεις για να σώσουμε τα ζώα; Πόσα αδέσποτα να μαζέψουμε στα σπίτια μας οι ίδιοι; Απευθύνω έκκληση για βοήθεια….”.

Αναλυτικά:
      Που είναι κύριοι η μέριμνα σας για τα αδέσποτα; Που είναι το 5μελές συμβούλιο σας για τα αδέσποτα; Γιατί οι μόνες ενέργειες που γίνονται είναι οιθανατώσεις από φόλες που εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι τρέχουμε να πάρουμε και να κάνουμε ενέσεις για να σώσουμε τα ζώα; Πόσα αδέσποτα να μαζέψουμε στα σπίτια μας οι ίδιοι; Απευθύνω έκκληση για βοήθεια. 
     Είμαστε πολλοί που θα σας βοηθήσουμε εθελοντικά εάν ασχοληθείτε με το θέμα.. 
Παρακαλώ ενημερωθείτε με το παρακάτω άρθρο: Από τον Αύγουστο του 2015 και με απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Αποστόλου εγκρίθηκε η πίστωση ποσού ύψους 1.300.000 ευρώ για την επιχορήγηση των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για ενέργειες σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων και την κάλυψη των υποχρεώσεων οι οποίες απορρέουν από την Κ.Υ.Α. αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014), όπως είναι η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
       Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. «Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων έχουν την υποχρέωση της περισυλλογής και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η διαχείριση αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών (καταφύγια, ιατρεία κλπ) για να υλοποιηθούν οι ενέργειες διαχείρισης που περιλαμβάνουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους σήμανση και καταγραφή, την κτηνιατρική εξέταση και θεραπεία τους, τον εμβολιασμό, τον αποπαρασιτισμό και τη στείρωσή τους.
      Η εφαρμογή του προγράμματος αποσκοπεί στη μείωση και τον έλεγχο του πληθυσμού τους, την προστασία της υγείας του ανθρώπου από ζωοανθρωπονόσους και άλλους βιολογικούς κινδύνους, τη διατήρηση ενός πληθυσμού σκύλων και γατών ανοσοποιημένου ή και απαλλαγμένου από τη λύσσα, την πρόληψη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την πρόσβαση των αδέσποτων ζώων σε πάσης φύσεως απόβλητα, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων κ.ά.»…..
 
xiromeronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button