ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ορεινός Βάλτος-κακοκαιρία: Χωρίς νερό Βρουβιανά, Αυλάκι, Περδικάκι και Πηγάδια

«Ελπίζουμε μέχρι την Παρασκευή το ζήτημα να έχει επιλυθεί» λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία επιμένουν, αφού πέραν των ζημιών σε δρόμους, αγροτεμάχια κλπ απο τις πλημμύρες και τα ορμητικά νερά ποταμών και χειμάρρων σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν πληγεί και ο υποδομές υδροδότησης.

Πέραν του σοβαρού προβλήματος που έχει η περιοχή του Μεσολογγίου, εξαιτίας της καταστροφής καταθλιπτικού αγωγού στον Εύηνο και ο Αχελώος «άφησε» χωρίς νερό κοινότητες του ορεινού Βάλτου.

Συγκεκριμένα, ζημιά υπέστη η γεώτρηση στο ποτάμι, που υπάρχει για την υδροδότηση τεσσάρων χωριών και οικισμών και συγκεκριμένα του Αυλακίου, των Πηγαδιών, των Βρουβιανών και του Περδικακίου. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν έχουν νερό απο χθες Κυριακή και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο ούτε και σήμερα Δευτέρα, αλλά όπως φαίνεται και τις επόμενες μέρες.

Συνεργεία του δήμου Αμφιλοχίας, αναμένουν την πτώση της στάθμης των υδάτων του Αχελώου ώστε να παρέμβουν και από αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου θα μεταβεί βυτιοφόρο στα χωριά, για την παροχή νερού.


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Νίκος Νίκας, δήλωσε σχετικά στο agriniopress:

«Πλησίον της κοίτης του Αχελώου υπάρχει γεώτρηση και δεξαμενή του Δήμου Αμφιλοχίας από όπου αντλείται νερό και μέσω δικτύου υδροδοτούνται τα Βρουβιανά, το Περδικάκι, το Αυλάκι και ο οικισμός Πηγάδια. Τις τελευταίες μέρες με την κακοκαιρία έχει παρατηρηθεί μία πρωτοφανής άνοδος της στάθμης του νερού του Αχελώου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πρόβλημα στη γεώτρηση και η  ηλεκτροδότησή της να μην είναι εφικτή. Προκαλείται ζήτημα στην υδροδότηση των χωριών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι την Παρασκευή το ζήτημα θα έχει επιλυθεί. Μέχρι τότε με μέριμνα του Δήμου η δεξαμενή θα ανεφοδιάζεται με πόσιμο νερό από βυτία ώστε να υπάρχει παροχή προς τα χωριά αν όχι όλο το 24ωρο τις περισσότερες ώρες».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button