ΑγρότεςΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

ΟΠΕΚΕΠΕ: “Πέταξε” εκτός συστήματος την Ένωση Αγρινίου και επτά ακόμη ΚΥΔ-τα καλεί σε άμεση συμμόρφωση

Εκτός συστήματος «πέταξε» ο ΟΠΕΚΕΠΕ οκτώ Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων μεταξύ των οποίων και την Ένωση Αγρινίου, και τους καλεί να τηρήσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους, και να σεβαστούν το νόμο.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού  δρ. Γρηγόρης Βάρρας, και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού, διακόπτεται η πρόσβαση στο σύστημα υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για τους:


«Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Παραγωγών Αγρινίου» ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Μεσσηνιακούς Συνεταιρισμούς Ελαιόλαδου Α.Ε.
Ελαιουργικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμφίσσης
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε.
Αγρογένεσις Λάρισας Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΜΕΠΕ
Ένωση Δασικών Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευβοίας
Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ
Αγρογένεσις Ροδόπης Συμβουλευτικές υπηρεσίες ΕΠΕ.

Οι παραπάνω φορείς, καλούνται εντός 10 ημερών να συμμορφωθούν με την υπογραφείσα ΣΔΕΠΥΑΠ και τη σύμβαση συνεργασίας με τον Φορέα Συντονισμού.

Μάλιστα η σχετική απόφαση θα επιδοθεί στα παραπάνω ΚΥΔ με δικαστικό επιμελητή.

Δείτε την απόφαση για την Ένωση Αγρινίου ΕΔΩ

Η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ έρχεται σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που υπάρχει μεταξύ του φορέα συντονισμού του ΟΣΔΕ, της Gaia Επιχειρείν και ενός μικρού αριθμού συνεταιρισμών, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Αγρινίου, που αρνούνται να συνεργαστούν μαζί του.

Η αντιπαραθεση αυτή έχει φτάσει στα δικαστήρια και πρόσφατα το αρμόδιο Ειρηνοδικείο είχε απορρίψει την προσφυγή της Gaia Επιχειρειν, λόγω “αοριστίας” της. Με αφορμή την απόφαση αυτή η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, στην οποία πρωτοστατεί η Ένωση Αγρινίου, είχε κάνει λόγο για “δικαίωση”, αν και κάτι τέτοιο, όπως φαίνεται δεν ισχύει μιας και το  δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με την ουσία της υπόθεσης. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Το γεγονός ότι τα οκτώ αυτά ΚΥΔ, εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν την Σύμβαση Διασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών & Ασφάλειας Πληροφοριών (ΣΔΕΠΥΑΠ) μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Gaia για το έργο του ΟΣΔΕ, οδήγησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην απόφαση να τα θέσει εκτός συστήματος, καλώντας τα μάλιστα άμεσα να συμμορφωθούν.

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε την Ένωση Αγρινίου, που επιμένει πάντως στη σκληρή γραμμή έναντι της Gaia μην αναγνωρίζοντας τον ρόλο της ως συντονιστή και με ανακοινωση της κάνει λόγο για απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ που “αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας, αλλά και παρεμβατισμού υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων…”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Αγρινίου, ΕΔΩ

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button