ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ωνάσειο: «Η κεταμίνη που χορηγήσαμε στη Τζωρτζίνα δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατό της»

Διαψεύδει το Ωνάσειο Νοσοκομείο τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφέροντας πως δεν χορηγήθηκε καμία ποσότητα κεταμίνης στη Τζωρτζίνα. Τι κατέθεσαν τέσσερις γιατροί για την υπόθεση.

“Η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε 7 μήνες πριν τον θάνατό της, ανιχνεύεται στο αίμα για λίγες ώρες” αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, απαντώντας στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου. “Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης” τονίζεται κατηγορηματικά από το νοσοκομείο.


Ο δικηγόρος της 33χρονης, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μιλώντας νωρίτερα τη Πέμπτη στο STAR ανέφερε πως χορηγήθηκε κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, και δεν σχετίζεται με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού. “Όμως”όπως είπε ο δικηγόρος, “αυτό δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ”. Παρόλα αυτά, οι ισχυρισμοί του διαψεύδονται κατηγορηματικά από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση του Ωνασείου αναλυτικά:

“Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, όπου και εξέπνευσε η Τζωρτζίνα, αρχές του 2022, έχει ανακοινώσει επισήμως ότι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί.

Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο αναισθησιολόγος που επενέφερε στη ζωή τη Τζωρτζίνα το 2021

Ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας βρέθηκαν εντωμεταξύ τέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, οι οποίοι κατέθεσαν για όσα γνωρίζουν σχετικά με την υπόθεση.

Για τα δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021 κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια στην 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας, ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος.

“Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο”, είπε χαρακτηρίζοντας “ορισμό της τραγωδίας” την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

“Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά”, είπε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Όσο για τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα αμίλητη, χωρίς ωστόσο – παρά τις επίμονες ερωτήσεις- να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν επίσης δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

Από την πλευρά του ο παιδονευρολόγος ανέφερε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανόν επιληπτικό επεισόδιο χωρίς παθολογικό εύρημα. Η Τζωρτζίνα σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ένα πρόσχαρο και συνεργάσιμο κοριτσάκι το οποίο ήταν καλά από νευρολογικής φύσεως ωστόσο παρουσίασε αιφνίδια υποτροπή.

Παρότι δε γνώριζε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει αλλά δύο παιδιά, ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος.

Όσο για τη Ρούλα και τον Μάνο, είπε: “Είδα τη μητέρα ανήσυχη, ενώ ο πατέρας δεν βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι” ανέφερε ο παιδονευρολόγος.

Πηγή: news247.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button