Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας: «Οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους»

Το μήνυμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας (ΟΕΒΑ) για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση:


«49 χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία και θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

“Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” ήταν το κύριο σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μιας κορυφαίας πράξης αντίστασης της νεολαίας κατά της δικτατορίας, η οποία αποτέλεσε ένα από τα καθοριστικά γεγονότα για τη μετέπειτα πτώση των πραξικοπηματιών.

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι και σήμερα επίκαιρα, λόγω της προσπάθειας της κυβέρνησης να ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι ημέρα μνήμης και τιμής στα θύματά του, αλλά και μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Νικολέτας Βασίλειος                                                                              Ναστούλης Κων/νος

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button