ΕξελίξειςΠολιτική

Ομιλία Μ. Τριανταφύλλου για το Σ/Ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

po-triantafillou-syriza1Αναγκαία χαρακτήρισε την αποτίμηση του στρατηγικού σχεδιασμού, στην αγροτική παραγωγή, η κ. Τριανταφύλλου στην ομιλία της για το Σ/ν του ΥΠΑΑΤ (Υπουργ. Αγρ/κης Αν/ξης και Τρ/μων).

Σημείωσε πως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και η δασική παραγωγή ελέγχονταν μέσω ευρωπαϊκών χρημάτων από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και καρτέλ με αποτέλεσμα ελάχιστες συλλογικές δομές παραγωγής και διανομής των αγροτικών προϊόντων να ευδοκιμήσουν.

Έως σήμερα έχουν παρθεί μια σειρά από μέτρα που εξοστρακίζουν τους αγρότες από την παραγωγική διαδικασία και οδηγούν στην υποκαλλιέργεια και την εγκατάλειψη. Και επιπλέον η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στον αγροτικό τομέα έχει οδηγήσει τον χώρο αυτό σε τεράστια κρίση.

Η χώρα μετατράπηκε από πλεονασματική σε ελλειμματική σε αγροτικά προϊόντα και ενισχύθηκαν οι εισαγωγές ιδιαίτερα από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο ξεπουλήθηκε η Αγροτική τράπεζα αλλά και η Δωδώνη, καθώς και στην υπερφορολόγηση αγροτών και την υπερχρέωση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Το νομοσχέδιο, τόνισε πως δεν ψηλαφίζει κάποιο από τα σημαντικά προβλήματα παρά φέρνει διατάξεις για τη διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων, ζωοτροφών κ.α.  επιχειρώντας μια κωδικοποίηση χωρίς να υπάρχει ενιαίο σύστημα ελέγχου.

Χαρακτήρισε εμπαιγμό τέτοιου είδους κυρωτικές διατάξεις, τη στιγμή  που ληγμένα τρόφιμα ξαναμπαίνουν στο ράφι με την επίσημη σφραγίδα του κράτους και  ο ΟΟΣΑ στην Έκθεσή του προτείνει να νομιμοποιηθεί η νοθεία –μείξη, όπως λέει- ελαιολάδου με λάδι φυτικής προέλευσης και βαφτίζει το γάλα μακράς διαρκείας φρέσκο.

Η κ.Τριανταφύλλου έκλεισε την ομιλία λέγοντας: «στο ερώτημα «αν η χώρα θα παράγει ή θα μετατραπεί σε έρημο», απαντάμε «θα παράγει» χωρίς μεγαλοστομίες. Μπορεί να παράγει και θα παράγει. Γι’ αυτό είμαστε αρωγοί στον αγώνα των αγροτών, γιατί ο αγώνας τους μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας πορείας αντίστροφης από αυτήν τη γενοκτόνα κατάσταση, μπορεί να σηματοδοτήσει τη μετάβαση σε μία Ελλάδα ανεξάρτητη και παραγωγική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button