PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Όλα δείχνουν πως αρχίζουν τα δύσκολα…

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Αιτωλοακαρνανία χαρακτηρίζονταν “covid free” περιοχή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν διάφορα χιουμοριστικά σχόλια για το γεγονός, για πρατίνες και κοντοσούβλια που… σκοτώνουν τον ιό.

Νομοτελειακά όμως και με το τέλος του καλοκαιριού, ο κορωνοϊός έκανε δυναμικά την επανεμφάνιση του και η Αιτωλοακαρνανία δεν εξαιρέθηκε, καταγράφοντας μάλιστα σήμερα Πέμπτη, αριθμό ρεκόρ σε κρούσματα.

Πολλοί φοβούνται μάλιστα πως εξαιτίας της φύσης των περιστατικών (σ.σ. η απασχόληση των πασχόντων) τα νούμερα αυτά μπορεί να μεγαλώσουν τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο του Αγρινίου, που πλέον είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, υπάρχει έκδηλη ανησυχία μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε υγειονομικό. Ταυτόχρονα η διοίκηση του νοσοκομείου επιλέγει να μην κάνει καμία ενημέρωση, ακόμη και τώρα, σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν ή θα ληφθούν λόγω του κρούσματος σε ιατρό. Πρόκειται για μια ¨μυστικοπάθεια” που εντείνει μάλιστα την αβεβαιότητα αλλά και την παραπληροφόρηση και την ακατάσχετη φημολογία.

Έμπειροι υγειονομικοί , θέτουν και πάλι το θέμα της “γύμνιας” του νοσοκομείου σε ιατρούς, εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό, επισημαίνοντας πως μπορεί να πυροδοτηθούν δυσάρεστες καταστάσεις όταν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν και κάποια από αυτά απαιτήσουν περίθαλψη και νοσηλεία. Τη στιγμή βέβαια που το νοσοκομείο ταυτόχρονα, καλείται να διαχειριστεί την καθημερινότητα και μια σειρά από ιατρικές πράξεις.

Επιστήμονες διαπιστώνουν ακόμη πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο ιός “βράζει” υπόγεια και σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολειών και την χαλαρότητα ή δυσπιστία που εξακολουθεί να επιδεικνύει σημαντική μερίδα της κοινωνίας, το ξέσπασμα δεν θ’αργήσει…

3 Σχόλια

  1. Από προσωπική μου πείρα έχω παρατηρήσει πως πολλοί (ιδιώτες) γιατροί δεν φοράνε μάσκα όταν εξετάζουν στα ιατρεία τους . Οπότε τι να λέμε.

  2. Να εφαρμοστούν άμεσα τα πρωτόκολλα για όλους δημοσίων ιδιωτικών φορέων. Στην ΔΕΗ π. χ νε εφαρμόζουν σειρά ανά 3 άτομα για να εξυπηρετούντε αλλά έξω από την πόρτα στηβαγμενοι ένας πάνω στον άλλον σαν μαλ@@@κες και να βγάζουν λόγο και να φτήνει ο καθένας με το ρητορικό του πάνω στον άλλον που είναι στιβαρά ο ένας Καβάλα στον άλλον να πάρει το πολυπόθητο κολωχαρτο προτεραιότητας. Με λίγα λόγια Η ΔΕΗ φυλάει τον κωλο της, αλλά οι υπόλοιποι μεταφέρουν τον τυχών ιό μέσα στους πάγκους στα στασιδια στις καρέκλες κλπ Έτσι τέλος πάντων δεν γίνεται. Το Εξ αποστασεως δεν υπάρχει.

  3. Δυστυχώς μετά από την επιστροφή των αδειούχων από τα Νησιά που ήθελαν να βρεξουν τον κώ@@λο τους σε ξένα αχαρτογραφιτα νερά και να δροσιστουν, ήταν φυσικό και επόμενο να διασπιρουν τον ιό σε όλο το Νόμο. Πόσοι θα είναι ακόμη και δεν το ξέρουμε γιατί δε υπάρχει οργάνωση στο Νόμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button