ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ οι πιο θερμοί υποστηρικτές του εμβολίου και της Ελληνικής Λύσης οι πιο αρνητικοί

Επιφυλακτικοί - αρνητικοί σε συνολικό ποσοστό 60% οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research σε ποσοστό 43% οι πολίτες δήλωσαν «θετικοί» στον εμβολιασμό, σε ποσοστό 27% «πιο επιφυλακτικοί», ενώ 27% δήλωσαν «αρνητικοί» στο να κάνουν το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μάλιστα σημειώνεται πως πιο θετικοί απέναντι στο εμβόλιο είναι οι άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών.

Η έρευνα της Κάπα Research διενεργήθηκε το διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου και σε αυτήν συμμετείχαν 1.010 άτομα (άνδρες και γυναίκες, 17 ετών και άνω) και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Σε ό, τι αφορά στα ποσοστά των Ελλήνων που επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με το κόμμα που στηρίζουν, οι πιο ένθερμοι είναι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 67% και ακολουθούν της ΝΔ σε ποσοστό 61%.

Αυτοί που εμφανίζονται αρνητικοί είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης (75%), του ΜέΡΑ25 (39%), του ΚΚΕ (32%) και του ΣΥΡΙΖΑ (σε ποσοστό 28%).

Οι αιτίες ανησυχίας που επικαλούνται όσοι λένε πως δεν θα το κάνουν

Το 35% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την ταχύτητα που γίνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το 28% για τις παρενέργειες, ενώ το 20% δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές Αρχές και τον μηχανισμό του κράτους.

Πού θέλουν οι πολίτες να γίνει ο εμβολιασμός

Το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εμβολιαστεί σε ένα από τα κέντρα που δημιουργεί του υπουργείο Υγείας, το 19% στον φαρμακοποιό του, ενώ ένα 17% στον οικογενειακό γιατρό.

The Caller

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button