ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Οι προτάσεις της ΛΑΣ Αγρινίου για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας στην πόλη

Η Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε και είχε συνάντηση σήμερα με τον Δήμαρχο Αγρινίου για να ενημερωθεί μετά από την εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη.

Στην συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την πορεία των κρουσμάτων, το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τις προτάσεις τις οποίες έχει κάνει η Δημοτική αρχή και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί.


Η ΛΑΣ πο την πλευρά της, έθεσε ορισμένα μέτρα.

Οπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα αυτά, “πρέπει άμεσα να ληφθούν για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί. Πιο συγκεκριμένα είπαμε ότι πρέπει να γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό ώστε να εντοπίζονται άμεσα και να απομονωθούν οι εστίες μετάδοσης. Να πιέσει ο δήμος ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά το νοσοκομείο και το ΚΥ με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ζητήσαμε να γίνει απεμπλοκή του νοσοκομείου από τους εμβολιασμούς και να δημιουργηθούν όλοι οι απαραίτητοι χώροι για εμβολιαστικά κέντρα. Σε αυτή την κατεύθυνση να συνδράμει και ο δήμος με ότι από τα παραπάνω μπορεί να διαθέσει.
Επίσης επαναφέραμε παλιότερη πρόταση μας, έστω και τώρα να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας χωρίς αποζημίωση, να ενταχθούν στον σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τέλος συζητήσαμε και θέσαμε τον προβληματισμό μας για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, τα νέα προβλήματα που αυτό θα επιφέρει καθώς όλη η ευθύνη έχει μετακυληστεί στην ατομικά στους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button