Δυτική Ελλάδα

Οι ενέργειες του δήμου Αγρινίου για τα αδέσποτα (video)

dimos-adespota-sxoleia 1Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων (4 Απριλίου 2015) ο Δήμος Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (2/4/2015) εκδήλωση στο 12o Δημοτικό σχολείο Αγρινίου, με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για το θέμα της εγκατάλειψης και της κακοποίησης των σκυλιών.

dimos-adespota-sxoleia 2Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, κος Νίκος Γκρίζης, ο Αντιδήμαρχος Toπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κος Γιώργος Μελιάδης, η κα Βάσω Καραπαπά, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, ο κος Θεόδωρος Τσιλίκας, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  ο Κτηνίατρος, Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος, o εκπαιδευτής σκύλων, Κώστας Μπιτσικώκος, ο Διευθυντής  του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Φωτης Χριστοδούλου Φώτιος και εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Αγρινίου. Οι μαθητές μετά τις ομιλίες διατύπωσαν ερωτήσεις ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε  βίντεο αλλά και διαφάνειες με φωτογραφίες που αναφέρονται στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από την πλευρά του δήμου και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.


dimos-adespota-sxoleia 3Ο δήμος Αγρινίου  προωθεί στα ΜΜΕ,  το ολιγόλεπτο βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση με τίτλο «ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ -ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες για το πρόγραμμα του δήμου που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αδέσποτα  και κυρίως να ευαισθητοποιηθούν  και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο, το πρόσωπο  της συνύπαρξης και της φιλοζωίας προς τα ζώα.

Οι ενέργειες που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες , είναι οι παρακάτω:

1. Δημιουργία ενδιαιτήματος προσωρινής διαμονής  αδέσποτων σκύλων, που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου 604/1977 και ΠΔ 463/1978 που διέπει τα καταφύγια, έτσι ώστε να παρέχεται προσωρινή παραμονή σε αυτά, καθώς και προληπτική και θεραπευτική αγωγή μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους πολίτες για την υιοθεσία τους.

2. Δημιουργία δικτύου ενημέρωσης για υιοθεσία ζώων. Πρόβλεψη για συνεργασία με εθελοντές φιλόζωους με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

dimos-adespota-sxoleia 43. Ενεργοποίηση του εθελοντισμού σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και Σωματεία και ευελπιστούμε ότι θα πραγματοποιηθεί κατάλογος με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα εθελοντών στους οποίους θα απευθύνονται οι πολίτες για καταγγελίες ή για ύπαρξη κακοποιημένων ζώων (δημιουργία LINK στο site του Δήμου Αγρινίου).

4. Ευαiσθητοποίηση α)των πολιτών με συνεχή ενημέρωση μέσω του γραφείου τύπου, του site του Δήμου Αγρινίου, ημερίδες, φυλλάδια, ανακοινώσεις σε τοπικές εφημερίδες κ.λ.π.

β) των μαθητών με ενημερωτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις.

dimos-adespota-sxoleia 55. Δημιουργία Τράπεζας Δεδομένων με τα στοιχεία των ιδιοκτήτων σκύλων και των ίδιων των ζώων, ώστε να υπάρχει και η καταγραφή τους στο Δήμο  και να ελέγχεται η ιχνηλασιμότητά τους. Η καταγραφή και η ιχνηλασιμότητα των ζώων θα περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις εγκαταλείψεις των ζώων που αποτελεί και την κύρια δεξαμενή  αδεσποτων.

«Από τα ανωτέρω σαφώς προκύπτει ότι ο Δήμος Αγρινίου, έκανε και κάνει το καλύτερο δυνατό για την προστασία, την μέριμνα και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων αλλά και για την προστασία του πολίτη. Στις επόμενες εκδηλώσεις  που θα γίνουν, θα αναφερθεί και η υιοθεσία αδέσποτων ζώων, με βάση και τα κίνητρα που θα δοθούν από πλευράς δήμου » ανέφερε  σε δήλωση του, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

dimos-adespota-sxoleia 6

 

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button