Pressαρίσματα

Oι αλλαγές σε Δήμο – Περιφέρεια: Αυτές που έγιναν και αυτές που πρέπει να γίνουν…

po-dimotiko-26-9-1616Με τον Βασίλη Φωτάκη να είναι, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου (σ.σ. την Κυριακή συνεδρίασε και η δημοτική ομάδα του Γ. Παπαναστασίου) , σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου στις 12 του μηνός, η σοβαρή αυτή εξέλιξη ίσως να αποτελέσει προάγγελο περαιτέρω αλλαγών που απαιτείται να γίνουν στο σχήμα των αντιδημάρχων και εν γένει στην πολιτική διοίκηση του Δήμου Αγρινίου.

Η υποψηφιότητα ου κ. Φωτάκη φέρεται να έχει “κλειδώσει” και είναι αξιοσημείωτο πως πρόκειται για έναν δραστήριο Σύμβουλο που δεν προέρχεται από το Αγρίνιο αλλά από την Λεπενού της Δ.Ε. Στράτου και αυτό πιθανώς κάτι σηματοδοτεί για τις προθέσεις του κ. Παπαναστασίου, που δεν έχει άλλωστε και έλλειψη στελεχών από το Αγρίνιο. Για παράδειγμα για την ίδια θέση ακούστηκαν και τα ονόματα των κ. Αδάμη, Φαρμάκη, Γκούντα κ.α.

Στον Δήμαρχο , γίνονται εισηγήσεις πάντως για ευρύτερες αλλαγές και “φρεσκάρισμα” μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν με την αποπομπή Καζαντζή και την παραίτηση Ρόκου. Ειδικά η περίπτωση Ρόκου, συζητήθηκε ευρέως και αποτέλεσε “χτύπημα” για την πλειοψηφία. Εξαρτάται βέβαια εάν οι αλλαγές που θα γίνουν, εάν θα γίνουν τελικά θα είναι ουσίας και όχι επικοινωνιακές.

Άλλωστε ο κ. Παπαναστασίου δεν περιορίζεται χρονικά και μπορεί να αλλάξει αντιδημάρχους όποτε αυτός αποφασίσει.
Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Ρόκος, καλείται να διαχειριστεί την επιλογή του και κυρίως να αποσαφηνίσει τα όσα άφησε να αιωρούνταν στην δήλωση της παραίτησης του… Η κοινωνία πρέπει να ξέρει και όχι να εικάζει.

po-tsogkasΚάτι ανάλογο συμβαίνει στην Περιφέρεια όπου ο κ. Κατσιφάρας έκανε σοβαρές αλλαγές στο σχήμα των αντιπεριφερειαρχών χωρίς να περιμένει να φτάσει στα μισά της θητείας του. Η αποχώρηση του κ. Υφαντή ήταν μάλλον δεδομένη αφού έμεινε στη θέση του αντιπεριφερειάρχη για έξι χρόνια περίπου, ενώ πληροφορίες της στήλης λένε πως μέχρι το τέλος της  θητείας του ο κ. Κατσιφάρας θα κάνει ακόμη ένα “φρεσκάρισμα”. Πρόταση έγινε για θέση αντιπεριφερειάρχη στον Γ. Τσόγκα από την Αμφιλοχία και ο Περιφερειακός Σύμβουλος μαθαίνουμε πως αρνήθηκε ευγενικά, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους. Όμως στην επόμενο ανασχηματισμό (γιατί θα υπάρξει επόμενος), είναι πολύ πιθανόν να μετάσχει στο σχήμα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Υ.Γ. 1

po-dimotiko-26-9-1615Η στήλη δέχθηκε για άλλη μια φορά ανοίκεια επίθεση από τον γνωστό υβριστή της Νίκο Καζαντζή. Αφορμή η θέση που πήρε για το πρόγραμμα ΒΑΑ. Οι αναφορές του για την Τριχωνίδα , που ασφαλώς ήταν άσχετες με την όλη συζήτηση, υποστηρίζει ο κ Καζαντζής , πως έγιναν σε άλλο πλαίσιο και δεν τις συνέδεσε με το ΒΑΑ. Η στήλη δεν έχει πρόβλημα να επανορθώσει εάν έγινε έτσι, μιας και ηχητικά η live μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άθλια και γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι δημοσιογράφοι.

Όμως χαρακτηρισμοί του τύπου “εργολάβος συκοφαντίας” αφήνουν ευθέως να συμπεράνει ο αναγνώστης πως ο κ. Καζαντζής γίνεται αντικείμενο κριτικής από κάποιον που για να το πράξει, έχει να λαμβάνει και το αντίτιμο του. Αυτό λοιπόν θα κληθεί να το αποδείξει…
Από εκεί και πέρα να γνωρίζει πως την κριτική θα την δέχεται , όσο κι αν του είναι ανυπόφορη. Αν και οφείλουμε να πούμε πως δεν συνηθίζουμε να στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε  παράγοντες που βρίσκονται σε τόσο δύσκολη πολιτικά θέση. Το κάναμε όταν ήταν ή όταν ένιωθαν πανίσχυροι…
Υ.Γ. 2
Με την στήλη επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αγρινίου κ. Καββαδίας που σε σχετική επισήμανση μας , απάντησε πως το πρόγραμμα ΒΑΑ “πέρασε” από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και ο ίδιος ήταν παρών στην σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτά ως προς την φυσική του παρουσία στο Συμβούλιο, μιας και η επισήμανση μας ήταν στο ότι δεν έμεινε να ψηφίσει. Μας διευκρίνισε πάντως πως η απουσία του στην ψηφοφορία δεν σημαίνει και την διαφωνία του με το Β.Α.Α.

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button