Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οι «47 Σύλλογοι κατά της διχοτόμησης» περιμένουν την έλευση και εγκατάσταση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στο Μεσολόγγι

Μεταξύ άλλων περιμένουν να ενδιαφερθεί για την συντήρηση του Μητροπολιτικού Μεγάρου και την επιστροφή των επίπλων του.

Την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Δαμασκηνού παρακολούθησε τριμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής ενάντια στη διάσπαση της Μητρόπολης.

Η Επιτροπή των «47 τουλάχιστον Συλλόγων», όπως αναφέρει, κοινοποίησε σήμερα στα ΜΜΕ νέα ανακοίνωση και σημειώνει πως με την εξέλιξη αυτή τελείωσε η επιχείρηση της διάσπασης της Μητρόπολης και περιμένουν την έλευση και εγκατάσταση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στο Μεσολόγγι.


Μεταξύ άλλων ακόμη, αναμένουν «να ενδιαφερθεί για την συντήρηση του Μητροπολιτικού Μεγάρου και την επιστροφή των επίπλων του».

Ακόμη, καλούν όσους αγωνίστηκαν για την διάσπαση και για την δημιουργία Μητροπόλεων με τα ονόματα των πόλεών τους να σκεφτούν ότι «στην περιοχή μας έχουμε μεγάλα κοινά ονόματα που πρέπει να μας κάνουν όλους υπερήφανους:

  • αυτό του μεγάλου Νομού μας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας και
  • αυτό της έδρας μας, της Ιεράς Πόλεως  του Μεσολογγίου. Δεν υπάρχουν μεγαλύτερα», υπογραμμίζουν.

Και συνεχίζουν λέγονται πως «Είναι λοιπόν τεράστιο σφάλμα η όποια προσπάθεια υποβαθμίσεώς τους και ελπίζουμε, ότι το κατανόησαν και δεν θα το επαναλάβουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«EXOYME ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σήμερα στην Μητρόπολη Αθηνών χειροτονήθηκε  ο νέος Μητροπολίτης της ενιαίας Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας . Την τελετή παρακολούθησε τριμελής αντιπροσωπεία μας , η οποία συνεχάρη τον Μητροπολίτη και του μετέφερε τις ευχές όλων μας. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να του δώσουμε το Λεύκωμα ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, στο οποίο παρουσιάζονται όλοι οι 1124 τόποι λατρείας  της Μητροπόλεως.

Έτσι τελείωσε η επιχείρηση διασπάσεως της μεγάλης και ιστορικής Μητροπόλεώς μας.

Της Μητροπόλεως, που έχει οικοδομηθεί πάνω στο αίμα του Ιωσήφ, Επισκόπου Ρωγών και τόσων ιερέων, οι οποίοι σκοτώθηκαν μαζί μας κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Τώρα περιμένουμε την έλευση του Μητροπολίτου μας, την εγκατάστασή του στο Μεσολόγγι (η Μητρόπολη έχει κτίρια) και την δυναμική ανάληψη της διοίκησης της Μητροπόλεως. Μεταξύ άλλων περιμένουμε να ενδιαφερθεί για την συντήρηση του Μητροπολιτικού Μεγάρου, την επιστροφή των επίπλων του κλπ.

Είμαστε ευτυχείς για την κατάληξη του πολυμήνου αγώνα μας εναντίον της παράλογης και ανίερης προσπάθειας των λίγων υποκινητών όχι μόνο της διασπάσεως αλλά και της αφαιρέσεως περιοχών από την Μητρόπολή μας.

Δεν πρέπει να ξεχνιέται, ότι την προσπάθειά μας στήριζαν μέσω των 47 συλλόγων μας όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως . Από την άλλη πλευρά , τουλάχιστον φανερά, υπήρχε μόνο  ένας γείτονας Δήμαρχος χωρίς απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου , χωρίς κανένα σύλλογο και χωρίς επιχειρήματα και ένας γείτονας Μητροπολίτης με επιχείρημα την ανάγκη αυξήσεως της περιοχής του. Δεν αναφέρουμε τους 3 δημάρχους, οι οποίοι οψίμως συνυπέγραψαν μαζί με τον Δήμαρχο Αγρινίου επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο χωρίς απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Ούτε τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι επίσης πολύ οψίμως εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν την διάσπαση.

Εμείς  όλους αυτούς τους μήνες προβάλαμε ουσιαστικά ιστορικά, θρησκευτικά και κοινωνικά επιχειρήματα χωρίς να φωνασκούμε, χωρίς να απειλούμε και χωρίς να εξυπηρετούμε προσωπικά ή τοπικιστικά συμφέροντα.

Εξ άλλου ποτέ δεν μιλήσαμε εναντίον άλλων πολιτών του μεγάλου μας Νομού, οι οποίοι άλλωστε, στην πολύ μεγάλη τους πλειοψηφία,  δεν ήθελαν την διάσπαση και δεν είχαν ποτέ αισθανθεί έλλειψη σωστής διαποιμάνσεως.

Γι ‘ αυτό δεν είναι αλήθεια, ότι στον Νομό υπάρχει πολεμική κατάσταση μεταξύ δύο ομάδων κατοίκων. Αυτή την εντύπωση καλλιεργούν οι λίγοι υποκινητές της διασπάσεως.

Με αυτή την ευκαιρία σημειώνουμε, ότι δεν πανηγυρίζουμε για δική μας τοπικιστική  νίκη αλλά για την επικράτηση του σωστού και του δικαίου για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδας.

Και καλούμε όσους αγωνίστηκαν για την διάσπαση και για την δημιουργία Μητροπόλεων με τα ονόματα των πόλεών τους  να σκεφτούν , ότι στην περιοχή μας έχουμε μεγάλα κοινά ονόματα που πρέπει να μας κάνουν όλους υπερήφανους :

  • αυτό του μεγάλου Νομού μας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας και
  • αυτό της έδρας μας, της Ιεράς Πόλεως  του Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν μεγαλύτερα !!

Είναι λοιπόν τεράστιο σφάλμα η όποια προσπάθεια υποβαθμίσεώς τους και ελπίζουμε, ότι το κατανόησαν και δεν θα το επαναλάβουν.

Τελειώνοντας ευχαριστούμε τους συντοπίτες μας εντός και εκτός του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου για την σταθερή στήριξή τους, τα ΜΜΕ, που δημοσίευαν τις ανακοινώσεις μας ,ακόμη και εκείνα που τις έκριναν αρνητικά, τους αρθρογράφους  που μας υποστήριξαν, τις τρεις τοπικές εφημερίδες, που συμπαρατάχθηκαν στον αγώνα μας καθώς και τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον δραστήριο Μητροπολίτη Ναυπάκτου, τοποτηρητή επί σχεδόν 10 μήνες της Μητροπόλεώς μας, γιατί απέδειξε, ότι είναι δυνατή η συνεχής επικοινωνία του προκαθημένου της τοπικής Εκκλησίας με όλους τους πιστούς, καταρρίπτοντας έτσι ο ίδιος το επιχείρημα της δυσκολίας σωστής διαποιμάνσεως».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button