Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πάτρα: Αυτοκίνητα diesel και cabrio από 300 ευρώ

Στην Πάτρα θα αναγκαστούν να μεταβούν όσοι θέλουν να αποκτήσουν ένα φθηνό αυτοκίνητο με δόσεις από τον πρώην ΟΔΔΥ καθώς στις 25 Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία οχημάτων.

Οι τιμές εκκίνησης στα αυτοκίνητα της δημοπρασίας ξεκινούν από τα 300 ευρώ και αγγίζουν μέχρι και τις 15.000 ευρώ.

Η διακήρυξη της ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Στις 25/09/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. στην αποθήκη του Τελωνείου Πατρών, κτίριο Λιμένα Γούναρη 1 Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν το καθένα χωριστά ή σε ομαδική εκποίηση για Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής και διάλυση τα παρακάτω οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα των Τελωνείων και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία με τιμή εκκίνησης αυτή που προαναφέρεται στη διακήρυξη.

Ο τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων αναγράφεται στο τέλος της κάθε κατάστασης. Στις τιμές εκποίησης συμπεριλαμβάνεται ο αναλογών ΦΠΑ».

To πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας της Πάτρας είναι μια Mercedes-Benz S320 μοντέλο του 2007 με τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ.

To αυτοκίνητο κινείται από ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 235 ίππους και διαθέτει πολύ πλούσιο εξοπλισμό καθώς ανήκει στην σειρά S-Class.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται από 26.500 ευρώ οπότε η τιμή εκκίνησης του οχήματος της δημοπρασίας είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

To ακριβότερο αυτοκίνητο της λίστα δημοπρασίας αφορούσε μία BMW 330d με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2008 και τιμή εκκίνησης τις 15.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 230 ίππους.

Οι τιμές αντίστοιχων μοντέλων στην αγορά των μεταχειρισμένων ξεκινούν από τις 18.500 ευρώ οπότε η τιμή εκκίνησης είναι κοντά στα εγχώρια μεταχειρισμένα οχήματα της αγοράς.

Αν κάποιος αναζητά ένα τετραθέσιο cabrio μοντέλο τότε η BMW 323 Ci με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2003 και τιμή εκκίνησης τις 2.500 ευρώ σίγουρα θα δελεάσει αρκετούς καταναλωτές.

Το αυτοκίνητο κινείται από ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 170 ίππων.

Επίσης αν κάποιος επιθυμεί το ίδιο αυτοκίνητο με 2 λίτρο κινητήρα απόδοσης 143 ίππων υπάρχει επίσης στη λίστα δημοπρασίας με τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ!

Οι τιμές για την 323Ci και την 318Ci ξεκινούν από τις 12.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:

αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.

αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.

αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:

βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.

ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.

βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.

βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους πριν από τη δημοπρασία.

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως.

Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

aftodioikisi.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close