Δυτική Ελλάδα

ΟΑΣ Αιτωλ/νίας: Φιέστα ψεύτικων υποσχέσεων η επίσκεψη Αποστόλου

po-apostolou-mesologgi2“Φιέστα ψεύτικων υποσχέσεων και προσπάθειας κατευνασμού των διαθέσεων στήθηκε σήμερα το πρωί στο Μεσολόγγι από τον υπουργό κ. Αποστόλου και άλλους φορείς.”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας.

Αναλυτικά:

“Το θέμα αφορούσε τις καταστροφές από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στο Δήμο Οινιαδών και Ναύπακτο σε φυτική παραγωγή και ζωική παραγωγή.

Αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και Α.Σ παρευρέθησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας και έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν την πραγματικότητα και όχι την εικόνα που παρουσιάζει ο κ. υπουργος.

  • Τον αποδεκατισμό κοπαδιών στη ζωική παραγωγή πριν δυο χρόνια από τον καταροϊκό πυρετό που ούτε ένα ευρώ δεν δώθηκε στους κτηνοτρόφους
  • Τις χρονιές ακαρπίας σε μια σειρά καλλιέργειες που παραμένουν χωρίς αποζημείωση εδώ και πάνω από 3 χρόνια
  • Το ότι ο ΕΛΓΑ έχει γίνει ανταποδοτικός φορέας χωρίς κρατική ενίσχυση

 

Απέναντι σε αυτή την αποπροσανατολιστική και πυροσβεστική στάση της κυβέρνησης καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να είναι σε ετοιμότητα και να οργανώσουν την αγωνιστική απαντησή τους.

Απαιτούμε

  • Αποζημίωση στο 100% των ζημιών άμεσα και πάγωμα των χρεών των παραγωγών των πληγέντων περιοχών.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΛΓΑ και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που καλούνται σήμερα με δικά τους μέσα και έξοδα να κάνουν τις εκτιμήσεις.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 30/10 στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την οργανωμένη και συντονισμένη κινητοποίηση του αγροτικού κινήματος.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close