Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Σήμερα η ΚΥΑ για το επίδομα σε νέους ανέργους

epi-oaed3Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών, που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα σε ΦΕΚ, πρόκειται να τεθεί εν ισχύ και τυπικά, η διαδικασία χορήγησης επιδόματος σε νέους ανέργους, ηλικίας 18 – 24 ετών.

Το επίδομα, που ανακοινώθηκε από την ίδια την υπουργό Εργασίας προ διημέρου σε τηλεοπτική εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, θα χορηγείται μόνο σε όσους νέους που βρίσκονται εντός της ανωτέρω ηλικιακής κατηγορίας, πραγματοποιήσουν επικαιροποίηση των στοιχείων τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τον Οργανισμό, όσοι νέοι βρίσκονται εντός ηλικιακού ορίου και διαθέτουν τους απαραίτητους κλειδάριθμους, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό πεδίο που έχει δημιουργηθεί για να κάνουν την απαραίτητη επικαιροποίηση. Μοναδική περίπτωση να μην μπορέσουν να μπουν στη λίστα των δικαιούχων του επιδόματος, ύψους 400 ευρώ, είναι να μην έχουν ενταχθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, που τίθεται ως όριο από την ΚΥΑ. Επίσης, δεν θα λάβουν το έκτακτο επίδομα, όσοι βρίσκονται εντός τακτικής επιδότησης του ΟΑΕΔ.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Εκτιμάται ότι θα ανέλθουν έως και τις 55.000 οι δικαιούχοι που θα λάβουν αυτή την έκτακτη επιχορήγηση, η οποία έχει προγραμματιστεί να χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου. Το κονδύλι που θα αξιοποιηθεί γι’ αυτή την οικονομική στήριξη, θα προέλθει από τα κεφάλαια εκείνα που δεν αξιοποιήθηκαν εντός της χρονιάς για προγράμματα απασχόλησης και ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαδικασίας της επικαιροποίησης των στοιχείων είναι, κατά πάσα πιθανότητα, μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Οι άνεργοι πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά. Η μετάβασή τους σε Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) δεν θα βοηθήσει στο να ενταχθούν στη λίστα με τους ωφελούμενους…

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button