ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΟΠΥ (φωτο)

Δέσμευση για την ενίσχυση του κλάδου μέχρι το τέλος του 2022

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στην Αθήνα, παρουσία και των 22 εταιρειών-Μελών της Οργάνωσης.

Ο κ. Κεδίκογλου δεσμεύτηκε για την παροχή ενίσχυσης στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας εντός του 2022, με δεδομένο το αυξημένο κόστος παραγωγής των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας που έχει προκύψει λόγω της ενεργειακής κρίσης. Όπως τονίστηκε, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των μέγιστων πόρων, οι οποίοι θα αντληθούν από τους αδιάθετους πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2013 – 2020.


Ο Υφυπουργός, υπογράμμισε επίσης, πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) θα σταθεί αρωγός της ΕΛΟΠΥ για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και φυσικά για την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων, όπως αυτό του χωροταξικού σχεδιασμού.

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

«Είμαι περήφανος για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια. Πρόκειται για έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας, πρωταγωνιστή του πρωτογενούς τομέα, που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σαν σημαντικός πόλος έλξης για τον τουρισμό. Οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες έχουν κάνει άλματα προόδου τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας και εξέλιξης της διατροφής των ψαριών, όσο και σε σχέση με τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Επεξεργαζόμαστε μια σειρά από μέτρα για την περαιτέρω στήριξη του κλάδου και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΠΑΛΥΘ, αλλά και του αναπτυξιακού νόμου.».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button