Αυτοδιοίκηση

Ο Β. Φωτάκης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου-το μήνυμα του μετά την εκλογή (φωτο)

po-proedros-fotakisMε 27 ψήφους ο κ. Βασίλης Φωτάκης πριν από  λίγο εκλέχτηκε νέος  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου, μετά από την ψηφοφορία που διεξήχθη στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου.

Ο κ. Φωτάκης ήταν υποψήφιος από την παράταξη της πλειοψηφίας και επί συνόλου 41 Δημοτικών Συμβούλων έλαβε 27 ψήφους. 14 Σύμβουλοι ψήφισαν λευκό. Τέσσερις απουσίαζαν. Ο κ. Φωτάκης έλαβε και δυο ψήφους εκτός της παράταξης του.

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko1

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο κ. Φωτάκης δέχθηκε τα συγχαρητήρια των Συμβούλων και του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου και στον σύντομο χαιρετισμό του είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Ευχαριστώ την παράταξη μου για την πρόταση και ειδικά τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου. Απο πλευράς μου θα κάνω ότι μπορώ  και ότι προβλέπεται από τον νόμο , με ομόνοια, ομοψυχία, ισηγορία, ισονομία και ισοπολιτεία εδώ μέσα, να μπορέσουμε και τον θεσμό να διατηρήσουμε εκεί ακριβώς που του αξίζει και ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους με σαφήνεια, με δυνατότητα προβολής του έργου της.po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko14
Ευελπιστώ στη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων και εννοείται στη συνεργασία του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του προεδρείου. Είμαι εδώ ως πρόεδρος όλων και πιστεύω ότι η θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η θητεία η δική μου από τη θέση την οποία βρίσκομαι σήμερα, να δώσει τη δυνατότητα στην πόλη και τον Δήμο του Αγρινίου, να συνεχίσει πάντα στο πνεύμα της δημοκρατικής αρχής και κυρίως με μετριοπάθεια, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι για τη χώρα και πολλές φορές έχει μεταφερθεί κάτι τέτοιο μέσα στην αίθουσα. Αυτό πρέπει να κρατηθεί σε επίπεδα ώστε να μην καθυστερεί και να μην παρακωλύει τις διεργασίες που χρειάζεται μέσα από την ημερήσια διάταξη που θα έχουμε πάντα.

Πιστεύω ότι αυτό το κλίμα της ομόνοιας και της ομοψυχίας θα είναι μέχρι τη λήξη της θητείας. Σας ευχαριστώ.»po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko2

H ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου:

Από την πρώτη ψηφοφορία με είκοσι επτά (27) ψήφους υπέρ, έναντι είκοσι τριών (23) που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ο κ. Β. Φωτάκης, μοναδικός υποψήφιος της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Γ. Παπαναστασίου.

Ο νέος Πρόεδρος, στις πρώτες δηλώσεις του, χαρακτήρισε την εκλογή του «μεγάλη τιμή» και αφού ευχαρίστησετην παράταξή του και ειδικά τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, αλλά και τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ομοψυχία, ομόνοια, ισοπολιτεία και μετριοπάθεια, ώστε ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου να επιτελέσει τον καταλυτικό ρόλο που του αξίζει, ιδιαιτέρως στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο τόπος.

«Θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι Πρόεδρος όλων και ευελπιστώ στη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων.Μεπίστη στις δημοκρατικές αρχές και μακριά από υπερβολές, ας κρατήσουμε το καλό επίπεδο χωρίς να παρακωλύονται οι διαδικασίες της ημερήσιας διάταξης» υπογράμμισε ο κ. Φωτάκης.
po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko3

 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, σε δηλώσεις του με αφορμή την εκλογή Φωτάκη σημείωσε με έμφαση ότι, στο πρόσωπο του νέου Προέδρου, γίνεται ένα άνοιγμα στο μέλλον.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την άποψη ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να μείνει μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Κοινωνίαςκαι, με σοβαρότητα και αξιοπιστία,να προτείνει σοβαρές και υλοποιήσιμες λύσεις. Τόσο στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, όσο και σε αυτά που σχετίζονται με τις υποδομές που χρειάζεται ο τόπος για να αντιστραφεί η πορεία απομόνωσης του και να εκκινήσει η διαδικασία βιώσιμης ανάπτυξης».

Νωρίτερα, εκ μέρους του συνδυασμού της δημοτικής Αρχής, ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης είχε προτείνει τον κ. Φωτάκη, με την υποψηφιότητα να γίνεται παμψηφεί αποδεκτή από το συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Στη μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 41 δημοτικοί σύμβουλοι και πέραν των 27 ψηφοδελτίων υπέρ του κ. Φωτάκη, βρέθηκαν 14 λευκά ενώ δεν υπήρξε κανένα άκυρο.po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko9Ο κ. Β. Φωτάκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και κατάγεται από την Λεπενού.Είναι οικονομολόγος με σπουδές στη Λογιστική (Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ) καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Α.Τ.Ε.Ι. Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ) – κατεύθυνση Δημόσιοι Οργανισμοί- και με  μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Ε.Α.Π.).

Από το 2001 εργάστηκε στον Ε.Λ.Κ.Ε. του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα εκπαιδευτικών μονάδων ενώ από το 2006 στη Διεύθυνση Οικονομικού- Διοικητικού.

Από το 2014 εργάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους  ενώ από το 2003 έως σήμερα παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε λογιστικά – φορολογικά θέματα, αναλαμβάνοντας επενδυτικά/επιχειρησιακά προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. και οικονομοτεχνικές μελέτες.Διετέλεσε επίσης σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας στην εταιρία Flash Media GROUP.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος αναπτύσσοντας στην συνέχεια  πλούσια πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.

Αρθρογραφεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο.

Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Αγρίνιο Νέα αρχή – τόπος να ζεις» με επικεφαλής τον Γ.Παπαναστασίου και ορίστηκε  Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Αγρινίου. Είναι  μέλος του Δ.Σ.  της Εταιρείας Στάθμευσης Αγρινίου Α.Ε (ΟΤΑ) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Είναι παντρεμένος με την Φιλόλογο Χρύσα Βακράκου και έχουν ένα γιο.

Η θητεία του νέου Προέδρου λήγει στις 4 Μαρτίου 2017 καθώς τότε θα διενεργηθούν εκ νέου δημαιρεσίες σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας.po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko4

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko5

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko6

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko7

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko8

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko10

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko11

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko12

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko13

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko15

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko16

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko17

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko18

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko19

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko20

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko21

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko22

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close