Δυτική Ελλάδα

O Θεσσαλονικιός Χρ. Παναγιωτίδης "Καλύτερος Νέος Αγρότης" στην Ελλάδα

koi-agrotis-xronias5Ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού «Καλύτερος Νέος Αγρότης» στην ημερίδα  με τίτλο «Ελληνική γεωργία οι συντελεστές της αλλαγής» που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Money Show2013.

koi-agrotis-xronias4 Την ημερίδα για την αγροτική επιχειρηματικότητα άνοιξε με την ομιλία του ο κ. Σπύρος Καχριμάνης Πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες. Στη συνέχεια, ο κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, παρουσίασε το σχέδιο και τις προτάσεις για ουσιαστική υποστήριξη και οργάνωση της νέας γενιάς γεωργών.

koi-agrotis-xronias3Τέλος, ο κ. Γιώργος Κεφαλάς, Πρόεδρος Ένωσης Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος, σε μια μεγάλη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους σχολίασε τα προβλήματα του γεωργικού και κτηνοτροφικού κλάδου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος που μαζί με τον κ. Γιώργο Παπαστάμκο, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη στην ελληνική αποστολή για την συμμετοχή της στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

koi-agrotis-xronias1Ο νικητής, Χρήστος Παναγιωτίδης από τη Θεσσαλονίκη, είναι μόλις 26 ετών και επελέγη διότι η φάρμα του διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά πολυλειτουργικότητας, βιωσιμότητας, «πράσινων» πρακτικών και κοινωνικής προσφοράς*.

koi-agrotis-xronias2Στα 800 στρέμματα του οικογενειακού αγροκτήματος στον οικισμό «Πλατεία» Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει μια καθετοποιημένη γεωργική και κτηνοτροφική βιολογική μονάδα (παραγωγή, συσκευασία, εμπορία). Τα ζώα του αγροκτήματος Παναγιωτίδη προέρχονται από αυτόχθονες φυλές και εκτρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στο χωράφι του (μηδική, καλαμπόκι, σιτηρά κ.α.). Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει, διατίθενται απευθείας στην ελληνική αγορά, χωρίς μεσάζοντες, ενώ έχουν βραβευτεί και με το Αργυρό Βραβείο Γεύσης στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού.

Ο Χρήστος Παναγιωτίδης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την γεωργία από την ηλικία των 15 ετών, όταν με την προτροπή και στήριξη της οικογένειάς του φοίτησε στο Γαλακτοκομικό Τεχνικό Λύκειο και στη συνέχεια στο Τμήμα Τεχνολογία και Ελέγχου Τροφίμων του ΤΕΛ Θεσσαλονίκης.  Σήμερα έχει καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του και να παράγει άριστης ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα παρά την ελλειπή κρατική υποστήριξη και το άγονο αγροτικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο νικητής θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες στις 29 Ιανουαρίου 2014 για να διεκδικήσει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Βραβείο για τον «Καλύτερο Νέο Αγρότη».

 

www.neoiagrotes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button