ΕξελίξειςΠολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΛΑ.Ε. γα την δίωξη του Α. Καραγιάννη

po-grafeia-syriza2Στις 31 Μαρτίου 2017 εκδικάζεται η υπόθεση του Ανδρέα Καραγιάννη  στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου σχετικά με καταχωρήσεις  του το 2013 σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. H εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΛΑΕ στην οποία είναι στέλεχος σήμερα ο κ. Καραγιάννης που το 2013, αποτελούσε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που στηλιτεύτηκε από την ΛΑ.Ε.
Η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.  δεν έμεινε αναπάντητη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας, που με σημερινή του ανακοίνωση κατηγορεί την ΛΑ.Ε. για «τυφλό μένος» και ,εταξύ άλλων σημειώνει πως η σημερινή κυβέρνηση «ούτε ποινικές διώξεις παραγγέλλει , ούτε βεβαίως ακυρώνει  το ανεξάρτητο  της  λειτουργίας της Δικαιοσύνης.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Καταρχήν, δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι σε ποινικές διώξεις κατά πολιτών που δημόσια διατυπώνουν πολιτικές θέσεις και απόψεις και κατά της ποινικοποίησης   των θέσεων αυτών.  Από αυτήν την άποψη, συμπαραστεκόμαστε στον συγκεκριμένο πολίτη  και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας .                                                                                                  
Από την άλλη, είμαστε εξίσου αντίθετοι στη στοχοποίηση της  κυβέρνησης , η οποία  φέρεται να συναινεί σε πολιτικές διώξεις. Συγκεκριμένα:

Πρόσφατα είδε  το φως της δημοσιότητας μία ανακοίνωση  της «Λαϊκής Ενότητας  Αιτωλ/νίας» με τον ηχηρό και αιχμηρό  τίτλο  « Όχι στις Πολιτικές διώξεις  των αγωνιζόμενων πολιτών».

Δεν θα είχε αξία οποιαδήποτε απάντηση, αν οι συντάκτες της ανακοίνωσης – καταγγελίας  δεν επιχειρούσαν να εμπλέξουν την σημερινή κυβέρνηση -με το γνωστό τυφλό μένος τους- σε δήθεν συνέχιση πρακτικών διώξεων αγωνιστών που μετέρχεται η κάθε εξουσία.
Η υπόθεση αυτή αφορά  ποινική δίωξη μέλους της ΛΑΕ που χρονικά ξεκινά το 2013, καθώς ο συγκεκριμένος πολίτης καλούσε με ανάρτηση σε προετοιμασία για αντιμετώπιση της κρατικής βίας , όπως αυτός την αντιλαμβανόταν. Της υπόθεσης αυτής επιλήφθηκε κεντρικά το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας , ασκήθηκε ποινική δίωξη εκείνο το χρονικό διάστημα  ( 2013 ) και η υπόθεση καταλήγει να εκδικάζεται στην πόλη μας, μετά από τη σχετική προανακριτική διαδικασία,  τον μήνα που διανύουμε  με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος .

Οι ευφάνταστοι  συντάκτες του κειμένου αυτού  βλέπουν επιχείρηση δίωξης του συγκεκριμένου ανθρώπου  από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία δήθεν  «ανέσυρε την υπόθεση από τα συρτάρια». Η στάση τους αυτή υποδηλώνει  υποκρισία και  τυφλό και μονομέτωπο μίσος της ομάδας αυτής, η οποία με πολιτικά ανήθικο τρόπο επιχειρεί   να συμβάλλει  στην απέλπιδα  επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης.

Ψεύδονται εν γνώσει τους οι  φίλοι της ΛΑΕ, όταν λένε ότι η υπόθεση ανασύρθηκε σήμερα από την «μνημονιακή»  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως την χαρακτηρίζουν στην ανακοίνωσή τους .

Όλως αντιθέτως,  σήμερα, ενώ η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται ως σοβαρότερου ποινικού  χαρακτήρα υπόθεση, κατέληξε,  μετά από  διαταχθείσα  ανάκριση εκ μέρους  των αρμοδίων ανακριτικών οργάνων (το έτος 2015),  σε «παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος».

Οι αντιλήψεις  που, ούτε τότε  ούτε σήμερα,  έχουν σχέση με τις πολιτικές θέσεις και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν αυστηρά προσωπικές του συγκεκριμένου ανθρώπου , επιχειρήθηκε και τότε από την  Ν.Δ. να αξιοποιηθούν πολιτικά. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ  πολιτικά  στάθηκε αλληλέγγυος  στον  Καραγιάννη ,  αν και διαφωνούσε με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις του. Βέβαια, και τότε και τώρα, εμείς τις θεσμικές και πολιτικές μας παρεμβάσεις τις βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αφήνεται να νοηθεί στο εμπαθές  και ψευδεπίγραφο έγγραφο – καταγγελία της ΛΑΕ .                                                                                                                                                                     Η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει ό τι έκαναν οι άλλοι σε ανάλογες περιπτώσεις. Ούτε ποινικές διώξεις παραγγέλλει , ούτε βεβαίως ακυρώνει  το ανεξάρτητο  της  λειτουργίας της Δικαιοσύνης , υποδεικνύοντας σε Αυτήν τι να κάνει, παρεμβαίνοντας σε ποινικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν υποκαθιστά  την λειτουργία της , δεν ακυρώνει το έργο της είτε συμφωνεί , είτε διαφωνεί .                                         Αν οι συντάκτες της καταγγελίας έχουν άλλη αντίληψη , ευχαρίστως να την ακούσουμε .

Η απόπειρα    «θυματοποίησης»  του συγκεκριμένου ατόμου εκ μέρους της ΛΑΕ, και τα περί  δήθεν  «ανάσυρσης της δίωξης από τα συρτάρια εκ μέρους της σημερινής πολιτικής ηγεσίας», προκαλεί μόνο  θυμηδία. Η  χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου ανθρώπου για ευτελείς – συγκυριακούς σκοπούς ανάδειξης  της ανύπαρκτης πολιτικά  αυτής ομάδας, καταδεικνύει τον τυχοδιωκτικό καιροσκοπισμό τους, σήμερα που ακροβατούν στο περιθώριο .”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button