ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ο Σύλλογος «Ανεμωνη», για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Ο Σύλλογος που δραστηριοποιείται στην Αιτωλοακαρνανία, καθημερινά υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων

Η «Ανεμώνη», ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στέλνει μήνυμα σεβασμού και συμπερίληψης για τα αυτιστικά άτομα και τις οικογένειές τους.

Ο Σύλλογος, δεν λειτουργεί επετειακά αλλά καθημερινά υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων. Αξιώνει ουσιαστική συμπερίληψη των αυτιστικών ατόμων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους και καθ΄όλη την διάρκειά της ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί μέτρα υποστήριξης για τις οικογένειες/φροντιστές τους.


Προσπαθεί ακόμη να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για θέματα αυτισμού έχοντας υποστηριχτές σπουδαίους επιστήμονες.

Στο πλαίσιο της Ημέρας θα γίνει φωταγώγηση δημοτικών κτιρίων στους Δήμους Μεσολογγίου και Αγρινίου σε χρώμα χρυσό.(Το χρυσό χρώμα και το σύμβολο του άπειρου έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια από την Παγκόσμια Αυτιστική Κοινότητα και εμείς σεβόμαστε την επιλογή των ίδιων των αυτιστικών).
Θα ακολουθήσουν διάφορες δράσεις σε όλη την διάρκεια του μήνα με πρώτο σταθμό την συμμετοχή του συλλόγου μας στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας – ΕΨΥΠΕΑ το Σάββατο 6 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι στις 7μ.μ.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button