Δυτική Ελλάδα

Ο πολυτεκνικός Σύλλογος για τις μετεγγραφές φοιτητών

koi-triteknoiΜε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό το Δ.Σ. του Συλλόγου πολυτέκνων του Αγρινίου, ζητά τροποποίηση στις σχετικές διατάξεις του νόμου Διαμαντοπούλου για τις μετεγγραφές των φοιτητών που είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών.

Αναλυτικά η επιστολή:

   “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

       Αρκετές φορές μέχρι σήμερα ο Σύλλογός μας, καθώς και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος έχουμε διαμαρτυρηθεί για το απαράδεκτο καθεστώς που ισχύει στις μετεγγραφές φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών. Ο Νόμος της πρώην Υπουργού κ.Διαμαντοπούλου ,υπήρξε καταστροφικός για τις πολύτεκνες οικογένειες και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε.

      Εκείνο που χρειάζεται και σας απευθύνουμε έκκληση είναι να τροποποιήσετε τις σχετικές διατάξεις, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να σπουδάσουν περιορίζοντας τα έξοδα.

      Εμείς ως πολύτεκνοι δεν ζητάμε και ούτε ζητήσαμε ποτέ προνομιακή και προκλητική μεταχείριση και εύνοια για τα παιδιά μας σχετικά με τη βαθμολογία εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, επιθυμούμε και το τονίζουμε αυτό να ισχύει ότι ισχύει για όλα τα ελληνόπουλα.

      Είναι όμως δίκαιο και ανάγκη μεγάλη ιδιαίτερα σήμερα που η πολύτεκνη οικογένεια δοκιμάζεται και χειμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσετε ως αρμόδιος Υπουργός με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της μετεγγραφής των φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών.

      Είναι αδύνατον πλέον να μπορέσει μια πολύτεκνη οικογένεια να αντέξει οικονομικά να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε διαφορετικές πόλεις, πληρώνοντας δύο ενοίκια.

               Ελπίζουμε στην κατανόησή σας επί του λίαν σοβαρού αυτού θέματος.”

                                         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button