Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος στηρίζει κτηνίατρο που μηνύθηκε από πολίτη στο Αγρίνιο

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης του Ν. Φλώρου, υπεύθυνου κτηνιάτρου για το πρόγραμμα αδέσποτων του Δήμου Αγρινίου, μετά την μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του από πολίτη για παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται, πως και ο κτηνίατρος που συνεργάζεται με το δήμο Αγρινίου με τη σειρά του μήνυσε τον 56χρονο ιδιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή και εξύβρισή μέσω του διαδικτύου.

O 56χρονος, είχε κάνει δημόσια αναρτήσεις στο facebook σε βάρος του κτηνιάτρου καταγγέλλοντας τον, ότι δεν φρόντισε άρρωστο κουτάβι, ως όφειλε.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου:

«Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ως το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί το σύνολο των κτηνιάτρων της χώρας έχει καθήκον μεταξύ άλλων να στηρίζει τα μέλη του και κατ’ επέκταση το επάγγελμα του κτηνιάτρου.

Μέχρι στιγμής είχαμε να αντιμετωπίσουμε διαδικτυακές επιθέσεις δήθεν φιλόζωων που έπαιρναν τον ρόλο του αξιολογητή και του ειδήμονα, έκριναν και δυσφημούσαν τη δουλειά του εκάστοτε συναδέλφου, το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη συμπεριφορά κ.ο.κ. Οι δε απαιτήσεις των συγκεκριμένων όχι μόνο ξεπερνούν τα επαγγελματικά όρια, αλλά φτάνουν να έχουν παράλογες απαιτήσεις και τις περισσότερες φορές να απαιτούν διαδικασίες εκτός νόμου.

Αφορμή για τα παραπάνω σχόλια η ταλαιπωρία και ο διασυρμός του συναδέλφου, Ν. Φλώρου, υπεύθυνου κτηνιάτρου για το πρόγραμμα αδέσποτων του Δήμου Αγρινίου.

Με βάση τη νομοθεσία αρμόδιοι να περιθάλπουν τα τραυματισμένα αδέσποτα ζώα είναι οι δήμοι, οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο 9 και 16 του Ν. 4039/2012 περισυλλέγουν τα ζώα μέσω συνεργείων αποτελούμενων από «άτομα εκπαιδευμένα ως προς τις μεθόδους αιχμαλωσίας ζώων συντροφιάς..» και εν συνεχεία οδηγούνται στον αρμόδιο κτηνίατρο.

Σε περιστατικό που συνέβη την 23η Απριλίου πολίτης, αφού περισυνέλλεξε μόνος του ζώο αδέσποτο με κίνδυνο να υποστεί τραυματισμό το ζώο και χωρίς να ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου ώστε να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες περισυλλογής, κατέφθασε στον κτηνίατρο χωρίς καμία τηλεφωνική επικοινωνία και ειδοποίηση, απαιτώντας την εξέταση του ζώου σε ώρα και με τρόπο που ο ίδιος αυθαίρετα είχε επιλέξει. Με δεδομένο ότι ο συνάδελφος είχε ένα ζώο στην πόρτα που δεν μπορούσε να εγκαταλείψει, παρείχε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Παρόλα αυτά, ο εν λόγω πολίτης δεν έμεινε ευχαριστημένος επειδή ο κτηνίατρος έκανε όσα έπρεπε και όχι όσα του υπέδειξε ο ίδιος που ουδεμία σχέση έχει με την κτηνιατρική επιστήμη. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να καταθέσει μήνυση εναντίον του συναδέλφου, αφού πρώτα καταφέρθηκε εναντίον του με δυσφημιστικές και εξυβριστικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει και στο παρελθόν επιδείξει αντίστοιχες συμπεριφορές, στοχοποιώντας τον συνάδελφο στο διαδίκτυο, δυσφημώντας τον στην τοπική κοινωνία, δημιουργώντας σαφώς προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματός του.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος στηρίζει τον συνάδελφο, Ν. Φλώρο, και δηλώνει προς κάθε επιτήδειο που νομίζει ότι μπορεί ο ίδιος να ορίζει διαδικασίες, αγνοώντας και παραβλέποντας την εθνική νομοθεσία, ότι θα μας βρει απέναντί του.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button