Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Εκλογές

Ο Ηλίας Μαλλιος υποψήφιος Δήμαρχος Αμφιλοχίας με την Λαϊκή Συσπείρωση

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ την Κυριακή 27 Γενάρη θέμα την εκλογική αναμέτρηση στην Τοπική και Περιφερειακή διοίκηση, την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και την παρουσίαση των υποψηφίων που στηρίζει το Κόμμα στο Δήμο Αμφιλοχίας και στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μίλησαν η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ο Ηλίας Μαλλιος υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αμφιλοχίας και ο Πάνος Κατσιγιάννης δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αμφιλοχίας.
Οι ομιλητές κάλεσαν σε συστράτευση για την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα το συγκροτούν αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν δοκιμαστεί στις γραμμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των φτωχών αγροτών, επαγγελματιών, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας, λέγοντας πως «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις εθνικές, όποτε αυτές και αν γίνουν, είναι δύναμη και όρος αντεπίθεσης του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας. Με αυτό το ενιαίο κριτήριο η εργατική – λαϊκή ψήφος μπορεί να βάλει ισχυρό αποτύπωμα στην οργάνωση και ενδυνάμωση της λαϊκής πάλης.


Ανακοίνωση υποψηφίου Ηλία Μάλλιου

Φίλοι και Φίλες:
Συντρόφισσες και Σύντροφοι:
Συμμετέχουμε στο Ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε. και αυτό σηματοδοτεί συντονισμένη πάλη για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Γιατί το Κ.Κ.Ε. με τις παρεμβάσεις του ανέδειξε το αντιδραστικό περιεχόμενο του «Κλεισθένη», του νόμου που διέπει την συγκρότηση της τοπικής διοίκησης. Υπερασπίστηκε τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις, την ανάγκη γενναίας αύξησης της χρηματοδότησης των δήμων και των Περιφερειών. Αντιτάχθηκε στην αποκέντρωση βασικών τομέων, όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια. Εναντιώθηκε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στην εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Οι βουλευτές του με τις παρεμβάσεις τους έκαναν καθαρό, ότι καμία διοικητική δομή ή «μεταρρύθμιση» για την προσαρμογή της Τοπικής Διοίκησης στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, τις οποίες πρέπει να φέρουν στο προσκήνιο με την πάλη τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Με αυτές τις ξεκάθαρες φιλολαϊκές θέσεις το ΚΚΕ καλεί όλους και όλες, όσοι προβληματίζονται για τη σημερινή κατάσταση, να συσπειρωθούν και να συμπαραταχθούν μαζί μας, έτσι ώστε να ανοίξουμε επιτέλους νέους ελπιδοφόρους δρόμους για το λαό μας, για τις πόλεις και τα χωριά μας, που δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να δει ο καθένας μας την κατάσταση που επικρατεί.
Φτάσαμε στο 2019, και ακόμα στο Δήμο μας δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης, όχι μόνο στο επίπεδο του πόσο καθαρό είναι, αλλά ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί τμήματα στην Αμφιλοχία που υδρεύονται με σωλήνες αμιάντου. Και οι απαντήσεις που παίρνουν οι δημότες μας είναι να μην ανησυχούν, γιατί έχουν πιάσει πουρί και δεν κινδυνεύει η υγεία τους.
Ακόμα στα δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της περιοχής του Δήμου μας, όπως βέβαια και στους άλλους Δήμους της χώρας, βασιλεύει το καθεστώς της ανταποδοτικότητας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και από άποψη συνθηκών συντήρησης, και να επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα με πρόσθετους φόρους.
Η ίδια κατάσταση υπάρχει και στην υγεία, και σαν συνέπεια της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και με αποδοχή από τα Δημοτικά συμβούλια, που παρακολουθούν από απόσταση τις εξελίξεις αυτές και μάλιστα βάζουν πλάτη στην εφαρμοσμένη πολιτική.
Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε πως μια πλούσια περιοχή, με δυνατότητες να ζήσει τον λαό της, έπεσε θύμα των κατευθύνσεων της ΕΕ, καταστράφηκαν καλλιέργειες, και τελειώνοντας οι επιδοτήσεις για το ξερίζωμα των καπνών, παραμένει ζητούμενο και άγνωστο το μέλλον των παιδιών μας για επιβίωση στον τόπο μας. Ακόμη και σήμερα, ένας ολόκληρος πλούτος, όπως ο Αμβρακικός, αξιοποιείται για παραγωγή κέρδους στις επιχειρήσεις της ιχθυοκαλλιέργειας, αφήνοντας τον λαό μας στο μεροδούλι – μεροφάι.
Την ίδια τύχη έχει και η πολιτιστική μας κληρονομιά που αφήνεται στην καταστροφή του χρόνου, χωρίς να υπάρχει ορατό σημείο αλλαγής της κατεύθυνσης αυτής.
Μια σειρά προβλημάτων που οξύνονται εκτός των άλλων και από την πολιτική που ασκούσαν για χρόνια οι Δημοτικές αρχές της περιοχής μας, που αποδέχτηκαν την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 62% και προσανατόλισαν την κάλυψη όλων των αναγκών στην κατακόρυφη αύξηση των λεγόμενων ιδίων εσόδων, δηλαδή την εκ νέου φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.
Σήμερα επανεμφανίζονται νέοι «σωτήρες» μαζί με τους παλιούς, κλείνοντας σ’ όλες τις πτώσεις την δήθεν ανεξαρτησία τους, σκιτσάροντας προγράμματα για μια υποτιθέμενη αναγέννηση που μας περιμένει, κρύβοντας έτσι τον ενεργό ρόλο που παίζουν στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής, ντύνοντάς την με τον μανδύα μιας «όμορφης» Αμφιλοχίας που ετοιμάζουν. Οι εξαγγελίες αυτές για «όμορφη» πόλη με το λαό να δυστυχεί, φαντάζουν τουλάχιστον ειρωνικές. Καμιά πόλη δεν μπορεί να είναι όμορφη, και ο λαός της να στερείται από βασικές ανάγκες. Καμιά πόλη δεν είναι όμορφη, και τα παιδιά να κρυώνουν στα σχολεία λόγω έλλειψης κονδυλίων για πετρέλαιο. Καμιά πόλη δεν είναι όμορφη και εν έτει 2019 να λέει ο κόσμος το νερό νεράκι.
Με αυτές τις σύντομα αρχικά, αλλά ξεκάθαρες φιλολαϊκές θέσεις σας καλούμε όλους και όλες, όσοι προβληματίζονται για τη σημερινή κατάσταση, να συσπειρωθούν και να συμπαραταχθούν μαζί μας, έτσι ώστε να ανοίξουμε επιτέλους νέους ελπιδοφόρους δρόμους για το λαό μας, για τις πόλεις και τα χωριά μας.
Η πρόκληση είναι κοινή. Η πρόσκληση μας αφορά όλους. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Γι’ αυτό και το μήνυμά μας δεν έχει ιδιοκτήτες, στοχεύει στο μέλλον.
Καλό αγώνα σύντροφοι!
Μάλλιος Ηλίας
Υποψήφιος Δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Αμφιλοχίας

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Σταθά Αιτ/νίας το 1956. Παιδί πολυμελούς αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας. Από παιδί μπήκε στη βιοπάλη, στην αρχή στις αγροτικές δουλειές και μετά στην οικοδομή. Έπειτα εξάσκησε το επάγγελμα του οδοντοτεχνίτη απ’ το οποίο συνταξιοδοτήθηκε. Για δύο τετραετίες εκπροσώπησε το Σύλλογο οδοντοτεχνιτών Ηπείρου και Κέρκυρας στην Ομοσπονδία Οδοντοτεχνιτών. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον συγκλονίζει και συμμετέχει με το πλήθος του λαού στις εκδηλώσεις συμπαράστασης. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ κι αργότερα έγινε μέλος του Κόμματος. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες

e-maistros.gr


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button