Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Ε.Σ. Μεσολογγίου με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών-τι συζητήθηκε

Κύριο θέμα η ανακατασκευή των δύο οδικών αρτηριών που καταλήγουν στην Πανεπιστημιακή Σχολή

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης επί θεμάτων που αφορούν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Μεσολόγγι είχαν τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Πασιόπουλος και άλλα μέλη της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Χρήστο Ι. Μπούρα, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων κ. Διονύση Μαντζαβίνο και τον επίκουρο καθηγητή Γεωργικής Φυσικοχημείας κ. Ευάγγελο Γιαννακόπουλο.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Συλλόγου μέσα σε πολύ καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να θέτουν μια σειρά επιτακτικών ζητημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου και τις συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στην πόλη μας.


Ανάμεσα σε αυτά ήταν η ανακατασκευή των δύο οδικών αρτηριών που καταλήγουν στο Πανεπιστήμιο, οι οποίες έχουν καταστεί επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων οδηγών λόγω σημαντικών φθορών και καθιζήσεων στο οδόστρωμα, καθώς και ελλιπούς φωτισμού.

Συζητήθηκαν, επίσης, το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης των τμημάτων σε διδακτικό και επικουρικό προσωπικό, προβλήματα που έχουν προκύψει με την αναγνώριση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων από το κράτος, καθώς και η ολοκλήρωση της μεταφοράς του γεωπονικού τμήματος στο Μεσολόγγι με τη λειτουργία δύο νέων θερμοκηπίων.

Ο Πρόεδρος και ο Πρύτανης εξέτασαν, ακόμη, από κοινού το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων υποδοχής για νεοεισαχθέντες φοιτητές στο μέλλον, την περίπτωση πιο ενεργής συμμετοχής του Πανεπιστημίου στις εκδηλώσεις Εορτών Εξόδου, ιδιαίτερα ενόψει της επετείου των 200 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου το 2026, τρόπους διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με το αεροδρόμιο και την κάλυψη υλικών αναγκών του Πανεπιστημίου από την τοπική αγορά όπου αυτό είναι εφικτό.

Τέλος, ο πρόεδρος κ. Πασιόπουλος πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον Πρύτανη κ. Μπούρα να γίνει κοινό κάλεσμα για ευρύτερη σύσκεψη με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα παραπάνω ζητήματα και να ξεκινήσει η επίλυση των προβλημάτων που παρατηρούνται.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Πρύτανης κ. Μπούρας επέδωσε δύο βιβλία του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλα αναμνηστικά δώρα για τα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, ενώ ο πρόεδρος κ. Πασιόπουλος ανταπέδωσε χαρίζοντας στους εκπροσώπους των Πρυτανικών Αρχών από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το Μεσολόγγι στον Ιερό Αγώνα του ‘21».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button