ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Ο Δ. Ζαρέντης μιλά για τη δωρεά μυελού των οστών: «Να γίνουμε περισσότεροι δότες»

«Φοβερό συναίσθημα να γνωρίζεις ότι ίσως σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου»

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκαν το πρωί της Τρίτης, 28 Νοεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Κομματάς καθώς και ο Δημήτρης Ζαρέντης, εργαζόμενος  στον δήμο Αγρινίου αλλά και εθελοντής δότης μυελού των οστών με αφορμή τη βράβευση του για τη σπουδαία απόφαση ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο καθώς βρέθηκε συμβατός με ασθενή με λευχαιμία.

Ο κ. Κομματάς, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην απόφαση του Συλλόγου να προχωρήσει στην κίνηση της βράβευσης. Παράλληλα, σχολίασε την απόφαση του Δημήτρη Ζαρέντη να προχωρήσει σε μία τόσο σημαντική ενέργεια με την οποία προσφέρει ένα δώρο ζωής στον συνάνθρωπο. Να σημειωθεί πως από χθες που η είδηση της δωρεάς του δημοτικού αστυνομικού, υπάρχει ένα πρωτοφανές κύμα επικρότησης της προσφοράς του κ. Ζαρέντη, με εκατοντάδες σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.


Όπως σημείωσαν στη εκπομπή οι κ. Κομματάς και Ζαρέντης, ζητούμενο είναι ο θετικός αντίκτυπος αυτής της είδησης να προκαλέσει περισσότερο κόσμο ώστε να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Από την άλλη ο ίδιος ο Δημήτρης Ζαρέντης μίλησε για την απόφαση του να γίνει δότης μυελού των οστών λέγοντας πως η ουσία είναι να μπορέσει ο κόσμος να μάθει για αυτή την ενέργεια και να μεγαλώσει η «παρέα» των δοτών.

Να σημειωθεί πως η παγκόσμια «δεξαμενή» με εθελοντές δότες μυελού των οστών περιλαμβάνει περίπου 40 εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλον τον κόσμο. Η σχετική αντιστοιχία στην Ελλάδα, είναι ακόμη μικρότερη, με τον κ. Ζαρέντη να εξηγεί τη σχετική διαδικασία, ώστε οι ακροατές να αντιληφθούν πως πρόκειται για κάτι απλό, καθόλου επικίνδυνο και κυρίως ,[δώρο ζωής» για χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές νεοπλασματικές ασθένειες, όπως συμβαίνει στην δική του περίπτωση, όπου ο συμβατός λήπτης πάσχει από λευχαιμία .

«Το άκουσμα της έκφρασης περί λήψης μυελού των οστών,  μπορεί να «ξενίζει» ή και να φοβίζει πολλούς από εμάς. Στην πραγματικότητα όμως είναι μία διαδικασία που δεν επιφέρει καμία απολύτως επιβάρυνση στην υγεία του δότη σώζει όμως τη ζωή του λήπτη»., είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τέλος στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στο Αγρίνιο στις 15 Δεκεμβρίου.Η αιμοδοσία ειναι αφιερωμένη στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και τον Σύλλογο «Φλόγα» και εκεί όποιος επιθυμεί μπορεί να δώσει δείγμα με το σάλιο του και να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

zarentis2

 

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button