Αυτοδιοίκηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Μπαλαμπάνης για την κατασκευή της ανισόπεδης διάβασης στον κόμβο «Χαλαζιά»

po-mpalampanis2Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης  Νικόλαος Μπαλαμπάνης το έργο της Ανισόπεδης Διάβασης στον Κόμβο «Χαλαζιά» ανήκει στην αποκλειστική και μόνο ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Πρόκειται για έργο με προδιαγραφές Επαρχιακού Οδικού Δικτύου και ως εκ τούτου και οι απαλλοτριώσεις που αναφέρονται στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Ι.Π. Μεσολογγίου προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών της, έχει ήδη γνωστοποιήσει το θέμα προς το Υπουργείο και έχει λάβει την προφορική δέσμευση πως, εάν μετά την προσωρινή παραλαβή του Έργου και κατά τη λειτουργία του παρατηρηθούν κυκλοφοριακές δυσκολίες, το Υπουργείο θα επανέλθει με επιμέρους απαλλοτριώσεις, προκειμένου η ανισόπεδη διάβαση να αποκτήσει Νέα Γεωμετρικά Χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης, στο ίδιο μοτίβο κινείται η Περιφέρεια και για το σύνολο τόσο της Ιονίας Οδού όσο και της Ολυμπίας Οδού, όπου λόγω των πρόσθετων πλημμυρικών φαινομένων, έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο τις Υδραυλικές Μελέτες  τόσο για την περιοχή του Μεσολογγίου όσο και για την περιοχή του Αιγίου, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν αστοχίες προς αποφυγή νέων πλημμυρικών καταστροφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button