ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Ντροπή οι κλήσεις σε απολογία από την 6η ΥΠΕ», λένε οι γιατροί του Αγρινίου

Ημέρα πανυγειονομικής απεργίας η σημερινή, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, με κινητοποιήσεις να οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Στο Αγρίνιο ήταν προγραμματισμένη η δίκη των 92 από τους περίπου 200 ιατρούς που κατηγορούνται για την υπόθεση της μη ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των παραπεμπτικών για τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Αγρινίου, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τις αρχές του 2021.


Η υπόθεση λόγω της αποχής των δικηγόρων πήρε αναβολή, όμως ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου είχε απευθύνει κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας και για συμπαράσταση στους συναδέλφους  που κατηγορούνται άδικα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν υγειονομικοί καθώς και εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων και σωματείων.

giatroi (2)

«Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα τη σημερινή άδικη ταλαιπωρία των γιατρών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο νοσοκομείο του Αγρινίου», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αγραφιώτης Γεώργιος που σημείωσε πως δικάζονται γιατροί:

  • Οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτόν, για να στηρίξουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.
  • Που πολλές φορές μετακινούνταν από τα Κέντρα Υγείας με «εντέλλεσθε» προκειμένου να στελεχώσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
  • Που διατελούσαν σε διαρκή υπερεφημεύρεση.
  • Για παράβαση καθήκοντος για το χρονικό διάστημα Αύγουστος του 2018 έως Ιανουάριος του 2021.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Μάκης Αραβανής αναφερόμενος σε μια νέα εξέλιξη σημείωσε ότι το αρμόδιο Υπουργείο θέλει τώρα και τα «ρέστα», ζητώντας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης Υ.Π.Ε να γνωμοδοτήσει για τους γιατρούς εάν θα τεθούν σε δυνητική αργία.

Επιπρόσθετα, σήμερα μοιράστηκαν στους ιατρούς οι κλήσεις σε απολογία, που τις υπέγραψε ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. Ιωάννης Καρβέλης και δίνει 3ήμερη προθεσμία στους ιατρούς να απολογηθούν ενόψει του Πειθαρχικού μετά την εντολή του Υπουργείου.

«Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν και προσβάλλουν τους γιατρούς, τη στιγμή μάλιστα που ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. αντί να παραστεί στο δικαστήριο στις 11 Ιανουαρίου 2024 ως μάρτυρας, επέλεξε να κάνει προκλητική επίσκεψη στο νοσοκομείο και σήμερα για δεύτερη φορά απαξίωσε πάλι την δικαιοσύνη και δεν εμφανίστηκε.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και η Ε.Ι.Ν.Ν.Α.Α Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το θέμα των άδικων διώξεων που δημιουργήθηκε με ευθύνη των διοικούντων και θα διεκδικούν την αποφασιστική ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας», τονίζεται σε ανακοίνωση.

giatroi (1)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button