Γεγονότα

"Ντου" Ρουβίκωνα στην ΔΟΥ Αγρινίου για κατασχετήριο πρώτης κατοικίας λόγω χρέους 1.319 ευρώ (φωτο)

rouvikonas-eforia-agrinio (5)Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, 30 περίπου άτομα που αυτοσυστήθηκαν ως μέλη του Ρουβίκωνα από την Αθήνα, εισέβαλαν στο γραφείο του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αγρινίου με αφορμή  πρόσφατο δημοσίευμα του agrinionews.gr σχετικά με διαδικασίες κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, που ενεργοποιήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου, για οφειλή περίπου 1.219 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει πανελλαδικά αντιδράσεις και πήρε μεγάλες διαστάσεις κι έτσι ομάδα αντεξουσιαστών , πριν από λίγη ώρα προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Αγρινίου και στο γραφείο του προϊσταμένου.

Τα άτομα αφού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός στη συνέχεια αποχώρησαν πριν προλάβει να φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Δεν δημιουργήθηκε πάντως κάποιο επεισόδιο,  ούτε προκλήθηκαν ζημιές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της συγκεκριμένης κατάσχεσης, «τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 30.000 ευρώ, που δεν υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου». Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν χιλιάδες τέτοια κατασχετήρια, κύριος στόχος των οποίων είναι να εκφοβίσουν όσους χρωστάνε στην Εφορία ώστε να πάνε να πληρώσουν ή να μπουν σε κάποια ρύθμιση.

Σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από μήνες (4472/2017, άρθρο 78), προβλέπεται ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων για απλήρωτες οφειλές προς τις ΔΟΥ επιτρέπεται πλέον να διενεργούνται με τιμές εκκίνησης (τιμές πρώτης προσφοράς) όχι τις αντικειμενικές αξίες, αλλά τις πολύ πιο χαμηλές αγοραίες αξίες της κτηματαγοράς, κάτι το οποίο έγινε και στην περίπτωση του Αγρινίου.
Σχετικά με την παρέμβαση στην ΔΟΥ Αγρινίου, η γνωστή αναρχική συλλογικότητα ανήρτησε σχετικό κείμενο στο indymedia:

“ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Το πόσο αδίστακτο μπορεί να γίνει το κράτος και οι όποιοι θεσμοί του το γνωρίζουμε καλά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έχει αναγκάσει φτωχές οικογένειες να ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό ή και ακόμα χωρίς σπίτι για οφειλές μερκών εκατοντάδων ευρώ. Στην ταξική πραγματικότητα που ζούμε η βία του κράτους ( με τις όποιες μορφές και μεθόδους επιλέγει το ίδιο να την ασκήσει ) αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων της τάξης μας. Το πιο αδίστακτο πρόσωπο αυτής της πραγματικότητας αποφάσισε ο κατόχος του μονοπωλίου της βίας να δείξει σε έναν άνεργο της πόλης του Αγρινίου για το ”αστρονομικό  χρέος” της τάξεως 1.319 ευρώ. Ένα χρέος που δεν αγγίζει ούτε κατ’ελάχιστο το μηνιαίο μισθό των εφοριακών διευθυντάδων που δίνουν τις εντολές για κατασχέσεις σπιτιών. Η ΑΑΔΕ Αγρινίου αποφάσισε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του ανέργου ( ο οποίος δεν έχει στην κατοχή του κανένα αλλό περιουσιακό στοιχείο ) πετώντας το ίδιο και την οικογένειά του στο δρόμο. Εδώ να σημειωθεί πως η ΑΑΔΕ λαμβάνει έκτακτα μέτρα για 4 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ τα οποία χρέη σε συνόλο αποτελούν 20 δις ευρώ την ίδια στιγμή που το σύνολο των χρεών των μεγαλοοφειλετών ανέρχεται στα 80 δις ευρώ. Η συγκεκριμένη αρχή αποφάσισε όμως τα χρέη τα οποία είναι τετραπλάσια του ποσού που θα κυνηγήσει να μπουν στο αρχείο διότι κρίθηκε ότι δεν θα μπορέσει να τα πάρει.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Γνωρίζουμε πολύ καλά τους λόγους που το κράτος επιλέγει με πονηρό τρόπο να αποκεντρώνει τις ευθύνες του όπως και τα νομοσχέδια που για χάρη των αφεντάδων τους ψηφίζουν και εφαρμόζουν και στα οποία θα ρίξουν την ευθύνη όταν έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει. Όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος και η οικογένεια του είναι μέλη της τάξης μας και για αυτό ακριβώς αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα. Εξάλλου αν ήταν ανάμεσα στα άτομα τα οποία χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες εώς και εκατομμύρια ευρώ δε θα συνέβαινε απολύτως τίποτα, διότι το κράτος είναι όργανο αυτών ακριβώς των ανθρώπων και για αυτό ο αγώνας μας ενάντια στα αφεντικά είναι και διαρκής αγώνας ενάντια στο κράτος τους και την εκάστοτε αριστερή ή δεξία κυβέρνηση του.
Με τη σημερινή παρέμβαση μας αποδείξαμε πως δεν αφήνουμε κανέναν καταπιεσμένο μόνο του απέναντι στην κρατική τρομοκρατία όπου και αν αυτός βρίσκεται. Παράλληλα η λεκτική βία που ασκήσαμε στους κύριους υπεύθυνους αυτής της απόφασης είναι απειροελάχιστη μπροστά στη βία που βιώνει σε καθημερινή βάση ο λαός. Επίσης,είναι απειροελάχιστη μπροστά στη βία που θα αναγκαστούμε να ασκήσουμε εμείς αλλά και όλη η τάξη μας συνολικά αν δεν συμμορφωθούν και δεν σταματήσουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει ενάντια στις τελευταίες γραμμές άμυνας της. Όσα είπαμε στους υπεύθυνους τα εννοούμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΔΕ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ”

rouvikonas-eforia-agrinio (1)

rouvikonas-eforia-agrinio (2)

rouvikonas-eforia-agrinio (4)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close