ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου προτείνει τη μετονομασία του σε «Σπύρου & Ελένης Τσικνιά»

Τη μετονομασία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου σε «Νοσοκομείο Αγρινίου Σπύρου και Ελένης Τσικνιά» προτείνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στο νοσοκομείο Αγρινίου και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αναφέρονται από τον πρ. Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, οι λόγοι που κατά την άποψή του, η Νοσοκομειακή Μονάδα θα έπρεπε να λάβει το όνομα των δύο ευεργετών του Αγρινίου και της δημόσιας Υγείας της περιοχής.

Η επιστολή αναλυτικά:

Μετονομασία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.’
Αξιότιμοι κύριοι,

Είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό ότι απαρχής ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, η κοινωνική αλληλεγγύη και ιδιαίτερα η δημόσια υγεία και περίθαλψη, στηρίχθηκε κατά πολύ στις προσπάθειες και δωρεές φιλανθρωπικών σωματείων, ιδρυμάτων αλλά και απλών ιδιωτών. Για πολλές δεκαετίες η δημιουργία μονάδων υγείας και η υγειονομική φροντίδα εξαρτιόταν κατά πολύ από τέτοιες προσπάθειες, ενώ το ίδιο
συμβαίνει και στις ημέρες μας. Εξάλλου, πολλές φορές το κενό της πολιτείας καλύπτοταν από αξιόλογους πολίτες που πρόσφεραν απλόχερα στις τοπικές κοινωνίες.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το ζεύγος Σπύρου και Ελένης Τσικνιά, οι οποίοι υποστήριξαν εμπράκτως το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής του Αγρινίου και όχι μόνο, καθώς:

α) Κατά τη δεκαετία του ΄80 προχώρησαν σε τεράστια δωρεά προκειμένου να κατασκευαστεί το σύγχρονο κτίριο στο παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου,

β) Παραχώρησαν μεγάλη έκταση πέριξ της πόλης του Αγρινίου προκειμένου να κατασκευαστεί το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου,

γ) Παραχώρησαν την προσωπική τους οικία στο κέντρο του Αγρινίου όπου σήμερα στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2015, ύστερα από το θάνατο της Ελένης Τσικνιά δόθηκαν, μέσω διαθήκης, στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου μεγάλο χρηματικό ποσό, ομόλογα, χρεόγραφα καθώς και ακίνητα, η διαχείριση των οποίων αφέθηκε στην απόλυτη κρίση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Τον Ιούλιο του 2013, η Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε να ονοματοδοτήσει το αμφιθέατρο του νέου νοσοκομείου Αγρινίου σε ‘ Σπύρου και Ελένης Τσικνιά’ προς τιμήν τους.

Όπως γίνεται κατανοητό, το ζεύγος Τσικνιά έχει ευεργετήσει σε μέγιστο βαθμό όχι μόνο την πόλη του Αγρινίου αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας, για αυτό και η Πολιτεία οφείλει να τιμήσει την προσφορά του, διατηρώντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο στο πέρασμα των χρόνων την μνήμη του, και αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του.

Για τους παραπάνω λόγους, προτείνω την μετονομασία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου σε ‘Νοσοκομείο Αγρινίου Σπύρου και Ελένης Τσικνιά’, εκφράζοντας το τοπικό αίσθημα, και ευελπιστώντας ότι η πρόταση θα τύχει καθολικής αποδοχής εκ μέρους σας.

Με τιμή,
Δημητρογιάννης Λάμπρος
πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close